Турският президент Реджеп Ердоган пристигна в Тунис на изненадващо посещение

...
Турският президент Реджеп Ердоган пристигна в Тунис на изненадващо посещение
Коментари Харесай

Ердоган е на изненадващо посещение при президента на Тунис

Турският президент Реджеп Ердоган дойде в Тунис на изненадващо посещаване за диалози с тунизийския си сътрудник , заяви неговият кабинет при първото посещаване на държавен глава след президентските избори в Тунис през есента, оповестява " Ройтерс ".

Посещението е на фона на напъните на Турция да реализира покупко-продажби в Средиземноморието , където Анкара е в несъгласие с Гърция във връзка с ресурсите край крайбрежията на разделения остров Кипър.

Миналия месец Турция подписа морско съглашение с интернационално приетото държавно управление на Либия , което разгневи Гърция.

В изказване от кабинета на Ердоган се показва, че той е придружаван от своите министри на външните работи и защитата , както и от ръководителя на разузнаването. Той не даде повече детайлности по отношение на наличието или задачата на диалозите.

Като част от разширеното си съдействие със прилежащата на Тунис, Либия, Анкара подписа съглашение за военно съдействие. Ердоган разяснява, че Турция може да разположи войски в Либия .

Във вторник представителят на президента Ибрахим Калин съобщи, че Турция може да се наложи да изготви законопроект за изпращане на войски в Либия и добави, че Народното събрание сега работи по него. Евентуалното разполагане тревожи и Русия, която съобщи, че е доста загрижена от такава вероятност .
 Турция разгласи, че Народното събрание създава закон за войски в Либия
Турция разгласи, че Народното събрание създава закон за войски в Либия

Турция ще продължи да оказва нужната подкрепа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР