Турският президент Реджеп Ердоган показно отбеляза 98-годишнината от победата в

...
Турският президент Реджеп Ердоган показно отбеляза 98-годишнината от победата в
Коментари Харесай

Eрдоган показно отбеляза 98 години от военната победа над Гърция

Турският президент Реджеп Ердоган показно означи 98-годишнината от успеха в турско-гръцката война.  С националистически и популистки послания турският държавен хайлайф се поздрави с 98-годишнината от решаващата борба при Думлупънар и успеха в Гръцко-турската война, която Анкара назовава Война за самостоятелност, споделя  През 1922 година завършва несполучливият опит на Гърция да вземе за себе си територии, принадлежали на Византия преди тя да бъде покорена от Османската империя.

След като се поклони в мавзолея на Ататюрк президентът Реджеп Ердоган означи, че не било съвпадане това, че тези, които желаят да изключат Турция от Източното Средиземноморие, са същите завоеватели, които се пробвали да нахлуят в Турция преди съвсем цялостен век.   “Ключовите ни достижения и триумфи в разнообразни инициативи от Сирия до Либия, от Черно море до Източното Средиземноморие, от енергийните запаси до битката против тероризма са най-ясните знаци, че ние ще защитим правата и ползите на страната си. Турция няма да се уплаши от закани и изнудване, изключително за Източното Средиземноморие “, сподели той и прибавя:  " С успеха на 30 август 1922 година бе оповестено на целия свят за следващ път, че тези земи са нашата безконечна татковина. "   " Нашите сериозни постижения в разнообразни области са най-ясният индикатор за нашата воля да защитим правата и ползите на страната си ", написал Реджеп Ердоган в паметната книга на Анъткабир.

В Анкара той обяви че Турция ще стартира галактически тествания на своите ракетни мотори с течно гориво. " Бих желал да разглася началото на първите галактически тествания на създадена от нас технология за ракетни мотори с течно гориво ". В началото на годината той разгласи началото на Космическа стратегия.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР