Турският президент прикани всички държави от ЕС, начело с Гърция,

...
Турският президент прикани всички държави от ЕС, начело с Гърция,
Коментари Харесай

Ердоган призова ЕС да зачита конвенцията за правата на човека

Турският президент прикани всички страни от Европейски Съюз, отпред с Гърция, да се придържат към Конвенцията за правата на индивида и да се отнасят с почитание към мигрантите, съобщи Анадолската организация.

Това изявление Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари 1954 година в Истанбул. Завършва направи във връзка на събитията на турско-гръцката граница, където гръцките сили употребяват сълзотворен газ и други средства, с цел да отхвърлен всеобщи опити на мигранти да влязат в страната.

Около 2000 мигранти са пробвали да преминат от Турция в Гърция

Ердоган подсети, че Сирия е приела гръцки бежанци, откакто страната им е била окупирана от нацистка Германия през Втората международна война, и сподели фотография от вестник, свидетелстваща за приема, който гърците са получили, показва Българска телеграфна агенция.

"Може едно от децата на тази фотография, едно от гръцките девойки и момчета, на които се раздава храна и облекло, да е дядо или баба на Мицотакис ", уточни той, визирайки гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис.

"Гърците не трябва да не помнят, че някой ден те също може да изпаднат в потребност от подобен тип състрадание ", сподели турският водач.

В изявлението си пред парламентарната група на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Ердоган съобщи още, че до момента Турция е похарчила 40 милиарда $ за потребностите на сирийските бежанци и в случай че се постанова, ще изхарчи още толкоз.

Гърция основава нов център за мигранти

"Ако европейските страни желаят да разрешат този проблем, то те би трябвало да поддържат нашите решения за Сирия ", добави Ердоган, представен от ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР