Турският опозиционен политик Селахаттин Юрюн, когото през 2020 г. България

...
Турският опозиционен политик Селахаттин Юрюн, когото през 2020 г. България
Коментари Харесай

Турски гражданин, върнат от България на Ердоган, получи убежище в Полша

Турският опозиционен политик Селахаттин Юрюн , който през 2020 година България съобщи на Анкара, е получил статут на емигрант в Полша и към този момент не би трябвало да се крие и да живее под непознато име, заяви.

Историята на Юрюн беше Съобщението пристигна след няколко следствия в и медии, в които се приказва за съдействие на българските управляващи с. Според немския “Шпигел ” тогавашния министър председател Бойко Борисов е помагал на Анкара да преследва съперниците си, като е предавал последователи на проповедника в заточение Фетулах Гюлен.

След предаването му на Анкара Юрюн е настанен в затвор със засилена защита в Одрин. Юрюн е съумял да избяга от Турция на 21 юли 2021, само че се оповестява по какъв начин е станало това. Стигнал е до Варшава със аероплан и подправен паспорт и е задържан. След решението на миграционните управляващи във Варшава за даване на статут той към този момент живее на частен адрес в полската столица и има право да кандидатства за персонална карта за престояване в страната за неустановен период.

По време на ръководството на държавните управления на водача на ГЕРБ Бойко Борисов България постоянно предаваше посочени от Турция съперници на режима на Ердоган. Това се случва след почналите всеобщи чистки против така наречен "гюленисти ", последователи на живеещия в Съединени американски щати просветител Фетхуллах Гюлен, който Анкара упреква в организирането на несполучливия опит за прелом против Ердоган през 2016 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР