Турският национален превозвач Turkish Airlines купува 40 самолета 787-9 Dreamliner

...
Турският национален превозвач Turkish Airlines купува 40 самолета 787-9 Dreamliner
Коментари Харесай

Turkish Airlines купува 40 от най-модерните самолети в света

Турският народен транспортьор Turkish Airlines купува 40 самолета 787-9 Dreamliner от американския самолетен производител Boeing, заяви компанията от Съединени американски щати.

Двете страни са подписали писмо за желание, а общата стойност на договорката евентуално ще бъде към 11 милиарда $.

" 787 Dreamliner е най-напредналият софтуерно аероплан в света. Намерението ни да купим тези самолети да отговорим на търсенето на самолети с необятно тяло, да укрепим още повече потенциала на флотата и да подобрим удовлетворението на пасажерите ", изясняват от турския транспортьор.

Dreamliner е дълъг и приблизително необятен транспортен аероплан с два мотора, който може да транспортира до 335 пасажери.

Turskish Airlines пътува до 120 страни, повече от всяка друга самолетна компания. Превозвачът сега разполага с 337 самолета и лети до повече от 302 дестинации, от които над 250 са интернационалните.

Boeing и турското държавно управление оповестиха и обща самодейност, която ще подтиква развиването на аерокосмическа промишленост на страната.

" Връзката на Boeing с Турция продължава повече от 70 години, ние имаме изключителнo дългосрочнo партньорствo. Работейки дружно с Турция, ние в този момент извеждаме съдействието ни до последващо равнище, което ще форсира растежа на турската авиокосмическа промишленост, а Boeing ще реализира дълготрайната си цел да разшири наличието си на пазара ", сподели вицепрезидентът на Boeing Рой Конър.

Това е една от задачите заложени в стратегическия проект Визия 2023, отбелязващ 100-годишнината от основаването на Турската република, който бе показан от президента Реджеп Ердоган.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР