Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу изрази несъгласие с

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу изрази несъгласие с
Коментари Харесай

Турция е против особен статут в Европейския съюз

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу изрази противоречие с позицията на словенския президент Борут Пахор, който изиска даването на „ необикновен статут “ на Турция в границите на Европейския съюз, заяви dariknews.bg.

„ До предходната година Любляна интензивно поддържаше концепцията за приемане на Турция в състава на Европейски Съюз. Не знам повода, заради която тя промени своята позиция. Вероятно, това е обвързвано с изявленията на френския президент Еманюел Макрон “, сподели той по време на 14 Стратегически конгрес в град Блед.

Чавушоглу напомни, че договарянията за пълноправно участие на Анкара в Европейски Съюз са почнали през 2004 година „ Ако Анкара не съблюдава уговорките си към Европейски Съюз, то въпросът за вероятностите за участие в Европейски Съюз може да бъде издигнат. При всички други условия разговорът би трябвало да продължи “, безапелационен е той.

Словенският президент Борут Пахор съобщи по време на форума, че Западните Балкани би трябвало да бъдат признати в Европейски Съюз, до момента в който Украйна и Турция би трябвало да получат „ необикновен статут “. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР