Турският Фенербахче се наложи над испанския Баскония със 111:96 като

...
Турският Фенербахче се наложи над испанския Баскония със 111:96 като
Коментари Харесай

Коди Милър-Макинтайър записа 8 точки, 4 борби и 10 асистенции при поражение на Баскония в Евролигата

Турският Фенербахче се наложи над испанския Баскония със 111:96 като хазаин в дуел от 27-ия кръг в баскетболната Евролига за мъже.

Американецът с български паспорт в отбора на Баскония Коди Милър-Макинтайър приключи с 8 точки, 4 битки и 10 асистенции за 29 минути на терена.

Резултатът бе еднакъв след третата четвърт – 78:78, само че в последните 10 минути домакините бяха по-убедителни.

Най-резултатен за Фенербахче бе Найджъл Хейс-Дейвис с 19 точки и 4 асистенции, до момента в който за гостите Ваня Маринкович се регистрира 18 точки и 2 битки.

Ник Калатес изравни най-хубавото достижение по отнети топки в Евролигата, което принадлежи на легендата Димитрис Диамантидис. Двамата към този момент имат по 434 откраднати топки. Това се случи, откакто гардът на Фенербахче записва 2 в дуела против Баскония плюс 11 точки и 12 асистенции.

" Винаги е хубаво да движиш топката. Чувствам се ужасно да съм до името на подобен човек, който ми е огромен другар ”, разяснява Калатес.



Фенербахче заема седма позиция във краткотрайното класиране с 16 победи и 11 загуби, а испанският тим е осми с актив 14-13.

Испанският Барселона прекъсна серията си от три триумфа с домакинско проваляне от Монако с 67:77. Майк Джеймс се отличи със 17 точки, 8 битки и 4 асистенции за гостите, а за Барселона Ян Весели оформи „ дабъл-дабъл “ от 19 точки и 10 битки. Барселона е втори в подреждането с актив 18-9, а Монако резервира победния си ход с общо 17-и триумф от началото на сезона и се намира на четвърто място.

В останалите срещи от 27-ия кръг в Евролигата Жалгирис загуби като хазаин на гръцкия Олимпиакос със 76:95, френският АСВЕЛ Вильорбан надигра вкъщи италианския Армани Олимпия Милано с 81:77, а в Германия Байерн Мюнхен се оправи със сръбския Цървена звезда със 74:66.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР