Турските власти са одобрили екстрадицията на несебърския бос Димитър Желязков,

...
Турските власти са одобрили екстрадицията на несебърския бос Димитър Желязков,
Коментари Харесай

Екстрадират Митьо Очите до дни

Турските управляващи са одобрили екстрадицията на несебърския необут Димитър Желязков, заяви в. " 24 часа ". От прокуратурата обявиха, че нямат публична ифромация за това, само че не изключиха новината да е вярна.

Главният прокурор Сотир Цацаров удостовери новината, само че отхвърли да каже, по кое време ще стане екстрадацията.

Близки на Митьо Очите споделиха, че самият той желал по-бързо да завърши процедурата и да бъде върнат в България.

Според неофициална информация делото за екстрадицията на несебърския необут е било гледано преди към петнайсетина дни, само че към момента в България не са получени нужните документи от турската страна. Те би трябвало да дойдат в правосъдното министерство, след което да се провежда конвоирането на Митьо Очите в България, обясниха бургаски адвокати.

Желязков бе задържан в Истанбул при започване на август т.г., а броени дни преди този момент при акция на профилираната прокуратура в Бургас и прилежащи градчета бяха арестувани 19 души. Част от тях бяха упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група за рекет, палежи, побоища и опиати с водач Димитър Желязков.

Самият той бе арестуван в първокласен хотел в Истанбул дружно със зърнения необут и общински консултант от Бургас Бенчо Бенчев. За 24 часа с тях бе арестуван и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун. По-късно против Бенчев бе повдигнато обвиняване, че е укривал Митьо Очите в чужбина. Оказа се, че на името на зърнения необут са били непокътнати три стаи в турския хотел, като в една от тях се настанил Митьо Очите с другарка. Желязков и Бенчев се срещнали предния ден в Гърция, след което несебърлията, който към този момент бил търсен от Интерпол с алена бюлетина, е превозен до Турция с един от колите на общинаря.

Сред оповестените за търсене бе и несебърският хотелиер и общински консултант Пейко Янков, наследник на убития някогашен началник на локалния парламент в Несебър и огромен хотелиер Димитър Янков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР