Турските власти приветстват умерените изявления на движението на талибаните, дошли

...
Турските власти приветстват умерените изявления на движението на талибаните, дошли
Коментари Харесай

Ердоган изрази готовност да сътрудничи с талибаните

Турските управляващи приветстват " умерените " изказвания на придвижването на талибаните, пристигнали на власт в Афганистан, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

" Независимо кой е на власт, в положителни или неприятни времена, ние ще се ангажираме да оказваме помощ на братята си в Афганистан. По-рано казахме, че одобряваме управлението на талибаните и в този момент се придържаме към тази позиция. Приветстваме умерените изказвания на управлението на придвижването " Талибан ", сподели Ердоган в изявление за редица турски телевизионни канали.
 Президентът на Турция: Мога да се срещна с водача на талибаните за договаряния Президентът на Турция: Мога да се срещна с водача на талибаните за договаряния
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че може да се срещне с водача на талибаните като част от напъните за преустановяване на...

през последните седмици с бързия взлом на талибаните в цялата страна. На 15 август бойците обявиха, че са влезнали в Кабул и са поели контрола над президентския замък. Афганистанският президент Ашраф Гани напусна страната, с цел да " предотврати клането ". В нощта на 16 август формален представител на политическата работа на талибаните Мохамед Наим съобщи, че войната в Афганистан е завършила, а формата на ръководство в страната ще стане ясна в близко бъдеще.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР