Турските тайни служби са транспортирали от Косово шестима членове на

...
Турските тайни служби са транспортирали от Косово шестима членове на
Коментари Харесай

6 турски граждани арестувани в Косово

Турските секрети служби са транспортирали от Косово шестима членове на основаното в Съединени американски щати мюсюлманско придвижване на Фетхуллах Гюлен, което беше упрекнато за опита за събаряне на турското държавно управление през 2016 година.
В интервенция сред турската разследваща организация и косовските секрети служби, 6 високопоставени членове на придвижването на Гюлен бяха откарани в Турция с частни самолети, за това оповестява анадолската осведомителна организация. От там разпространиха и фотоси на обвинените, минути след задържането им. Агенцията твърди, че са били осведомени с работата на организацията на балканите.
Официалните управляващи в Косово разказват обвинените като учители в учебното заведение на Гюлен и оповестиха, че арестуваните са 5 а не 6, както написа в някой медии.
„ Имаме задоволително доказателства, с цел да отнемем правото на престояване в Република Косово на съответните лица, в интерес сигурността на страната “, това съобщи вътрешният министър на страната.
Все още не е ясно за какво са арестувани турските учители.
Според фамилиите на арестуваните, те са били отведени рано сутринта на път за работа.
Медиите оповестяват, че причина за ареста евентуално е връзката сред учебното заведение, в което арестуваните работят и духовникът Гюлен, който е главен съперник на президента на Турция Реджеп Ердоган.
Адвокатът на задържаните по-рано заяви, че не може да се срещне с клиентите си, защото от полицията не разрешават. „ Случилото се ни дава право да считаме, че те ще бъдат депортирани без да се спазят нужните процедури. По закон нищо от това не би било допустимо “, сподели юристът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР