Турски ТИР предизвика верижна катастрофа на магистрала Тракия“, като при

...
Турски ТИР предизвика верижна катастрофа на магистрала Тракия“, като при
Коментари Харесай

Турски ТИР направи верижна катастрофа на магистрала „Тракия“, за малко не блъсна полицай

Турски ТИР провокира верижна злополука на автомагистрала „ Тракия “ , като при случая на косъм от удар се е разминал пътен служител на реда.

Камионът е блъснал два други товарни автомобила, отбити в спешната лента, което е довело до прекъсване на придвижването, до момента в който пътят бъде разчистен, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Мирослав Стоянов.
 

Инцидентът е станал тази заран. Автопатрул на " Пътна полиция " е изпълнявал служебните си отговорности в региона на 70-ти километър в платното по посока за София – да отбива камионите над 12 тона в спешната лента. В този миг пътуващ с висока скорост турски камион не съумял да спре и се блъснал в последните от колоната.
 
При случая няма потърпевши, само че аутобанът останал затворен за часове. Междувременно екип на пожарната в Пазарджик и два огромни трактора съумели да изтеглят от платната развалените товарни коли и да разчистят разпилелия се товар.

Акцията е завършила към 11.45 часа, а служители на реда не престават да контролират трафика във въпросния сектор.
 
Няколко ТИР-а са санкционирани от КАТ и ДАИ, след при инспекции е открито, че пътуват с износени гуми или други неизправности, заяви още Стоянов. „ Пътна полиция “ е наложила акт и на Областното пътно ръководство в Пазарджик поради недобре почистени сектори от автомагистрала „ Тракия “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР