Турски дипломат е загинал при атентат в иракския град Ербил.

...
Турски дипломат е загинал при атентат в иракския град Ербил.
Коментари Харесай

Атентат срещу турски дипломати в Ирак

Турски посланик е умрял при атентат в иракския град Ербил. Според Анадолската организация жертвата е една, само че Ройтерс оповестява за минимум трима починали от турската дипломатическа задача в Ербил.
Атентатът е сбъднат в ресторант „ Huqqabaz” в бизнес постройка против хотел „ Диван” в центъра на града. Съобщава се, че причинителят, или причинителите, са били облечени в цивилни облекла. Районът на атентата е отцепен от силите за сигурност, оповестява Фокус.
Според турски публицист от „ Хабертюрк”, нападението е осъществено към 14.10 часа в най-оживената част на Ербил с оръжия със заглушител в ресторант, посещаван за обяд от турски дипломати. По първични данни е умрял един вицеконсул, един посланик е тежко ранен, а положението на трети потърпевш към момента не е открито. Случаят се прави оценка като терористично нахлуване против турски дипломати. При бягството си атентаторите са стреляла и на няколко други места.
Турското Министерство на външните работи удостовери гибелта на един посланик. Изразява се убеденост, че иракските централни управляващи и локалните оторизирани органи ще създадат всичко допустимо за най-бързото търсене и залавяне на атентаторите. Анкара разгласи, че ще има отговор на убийството.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР