Турската полиция задържа 37 души за публикациите им в социалните

...
Турската полиция задържа 37 души за публикациите им в социалните
Коментари Харесай

Арести в Турция след земетресенията

Турската полиция задържа 37 души за изявленията им в обществените мрежи, свързани с разрушителните земетресения в понеделник, опустошили региони в Турция и в прилежаща Сирия, оповестява Българска телеграфна агенция.

Задържаните са споделяли изявления " за да всеят боязън и суматоха измежду популацията ", осведоми полицията в известие в " Туитър ".

Не се прецизира за кои постове става дума.

Няколко уеб страницата също бяха затворени, тъй като да вземем за пример операторите им желаеха да се възползват от желанието на хората да оказват помощ и са мамили донорите, добави полицията.

Много медии в Турция са под контрола на държавното управление, което прави обществените медии значим запас за различна информация, макар че тези изявления постоянно е мъчно да бъдат тествани.

В сряда " Туитър " беше краткотрайно блокиран в Турция, заради което опозицията съобщи, че държавното управление се пробва да заглуши рецензиите за това по какъв начин се оправя с рецесията след земетресенията.

В окръг Хатай - един от най-тежко засегнатите - хората дълго време бяха оставени да се оправят сами. Президентът Реджеп Тайип Ердоган призна, че е имало проблеми със избавителните дейности, само че упрекна тези, които подлагаха на критика късното идване на помощта, че популяризират неистини.

Най-малко 18 991 души са починали, а 75 523 са ранени вследствие на двете мощни трусове, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган. В прилежаща Сирия починалите са 3384.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР