Турската лира поевтиня рекордно, което заведе стотици нашенци до чейнджбюрата

...
Турската лира поевтиня рекордно, което заведе стотици нашенци до чейнджбюрата
Коментари Харесай

Турската лира се срина до историческо дъно, хората се опитват да спасят спестяванията си в злато

Турската лира поевтиня рекордно, което заведе стотици нашенци до чейнджбюрата през днешния ден. Днес 100 турски лира се търгува за 7,90 лева. Това е спад от към 13% единствено за последните десетина дни, като при започване на предходната седмица цената бе 9,10 лева
Прочетете още
Към днешна дата един щатски $ коства 23.33 турски лира, като това са исторически стойности по обезценяване на турската валута. Цената бе към 20.4 турски лира за $1 предходната седмица.

Силното обезценяване на лирата идва на фона на преизбирането на балотаж на досегашния президент Реджеп Тайип Ердоган. Данните демонстрират, че покупателната дарба на валутата на национално и интернационално равнище е мощно наранена. 

Сривът на валутата обаче е извънредно прималил за българи, гърци и румънци, които постоянно посещават Южната ни съседка за търговия и шопинг на съществени хранителни артикули, облекла, санитария и др. 

Турските жители обаче са мощно обезпокоени и търсят благоприятни условия за вложители, тъй че да не се стопят напълно спестяванията им. Един от най-използваните аквити е златото. Инвестиционното злато поксъпна съществено и е покрай историческите си върхове. 

1 кг златно кюлче се търгува за 62,467 щатски $. У нас един от най-големите дилари на злато предлага едно от известните кюлчета от 50 грама за 5880 лева, до момента в който изкупната цена е 5810 лв.. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР