Турската армия е неутрализирала 19 бойци от Кюрдската работническа партия

...
Турската армия е неутрализирала 19 бойци от Кюрдската работническа партия
Коментари Харесай

Турската армия е неутрализирала 19 кюрдски бойци в Северна Сирия

Турската войска е обезвредила 19 бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК)/Силите за отбрана на народа (СЗН) в Северна Сирия, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, като се базира на известие на турското министерство на защитата, заяви Българска телеграфна агенция.

В известието се показва, че 19 терористи от ПКК/СЗН,  разкрили огън против зоните в Северна Сирия, в които са осъществени турските интервенции " Извор на мира ", " Ефратски щит " и " Маслинова клонка ", са били обезвредени.

От 2016 година Турция организира три интервенции в Северна Сирия, с цел да прочисти региона край турската граница от терористи от групировката " Ислямска страна " и от бойци на сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа (СЗН) - " Ефратски щит " (2016 г.), " Маслинова клонка " (2018 г.) и " Извор на мира " (2019 г.).

Турция преглежда Силите за отбрана на народа (СЗН) и настоящата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) като разклонения на една и съща терористична организация.

ПКК, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейския съюз и Съединени американски щати.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР