Туроператорите могат да кандидатстват до 20 юли за държавна помощ,

...
Туроператорите могат да кандидатстват до 20 юли за държавна помощ,
Коментари Харесай

С още 6,5 млн. лв. МТ подпомага туроператори за провалени пътувания

Туроператорите могат да аплайват до 20 юли за държавна помощ, с която да възстановят на клиентите си суми за пътувания, провалени поради пандемията. Става дума за интервала март-декември 2020 година, оповестяват от Министерството на туризма, съобщи БНР.

Държавната помощ е с общ планиран бюджет от 6,5 милиона лв.. Тя е ориентирана към туроператори, които са претърпели вреди от невъзстановени средства от техните снабдители на услуги, и които в същото време са длъжници на своите клиенти.

Безвъзмездните средства по схемата ще се разпределят съразмерно. Тяхното асимилиране е по отношение на броя на утвърдените претенденти и осъществяване на оборот за всеки претендент в размер на до 15 на 100 от оборота без Данък добавена стойност през 2019 година Те обаче няма да са повече от дължимата сума към клиенти за неосъществените пътувания.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Министерството на туризма направи пето заплащане към туроперат...

С въвеждането на правилото за установяване на предел на размера на помощта до размера на вредите се цели да не се допусне финансиране на облага с държавна помощ и да не се допусне туроператора да получи голословен висок размер на помощта, в сравнение с е размера на понесената вреда.

Подаването на заявките за държавната помощ се прави по електронен път до 20 юли.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР