Турнирът по футбол за ученически отбори 100 години Черноморец ще

...
Турнирът по футбол за ученически отбори 100 години Черноморец ще
Коментари Харесай

Започва първото събитие от юбилейната програма на ФК Черноморец

Турнирът по футбол за училищен тимове " 100 години Черноморец " ще се организира в събота на едноименния стадион в морския град. Събитието е първо от поредицата в чест на 100-годишнината на най-старото бургаско спортно сдружение. 11 учебни тима ще си оспорват Купата " 100 години Черноморец " в събота, 18 май.

Участниците са разпределени в две групи: По силата на жребия в група " А " попаднаха момчетата от ОУ " Васил Априлов ", СУ " Йордан Йовков ", ОУ " Елин Пелин ", СУ " Петко Росен " и ОУ " П.Р. Славейков ". В група " Б " влизат тимовете на учебните заведения " Найден Геров ", " Константин Петканов ", " Константин Преславски ", " Георги Бенковски ", ОУ " Братя Миладинови ", както и СУ " Христо Ботев " (Камено). Отборите ще записват по дванадесет играчи. От тях на терена ще бъдат 6+1, а промените ще бъдат неограничени. В мачовете могат да вземат присъединяване момчета и девойки до 3 клас.

Всеки мач ще има дълготрайност 15 мин. Според регламента при класирането ще се взимат под внимание головата разлика, по-големият брой маркирани голове, а при равни индикатори на два или три тима ще се пристъпи към жребйи. След изиграването на мачовете в групите по системата " всеки против всеки " първите два тима от всяка група се класират на полуфиналите, като първият от едната играе против втория от другата. Победителите от тези две срещи ще играят на финала, където при тъждество ще се извършват по три дузпи, а след тях по един удар до краен триумф.

Всички участници в шампионата ще получат предметни награди, а фланелките, които уредниците от " Черноморец 1919 " ще обезпечат за участниците, остават за играчите. С този шампионат от Инициативни комитет и от управлението на " Черноморец 1919 " се надяват да слагат знаково начало на празненствата, свързани с идното отбелязване на стогодишнината на тима. " За нас най-важното е децата да се забавляват, да обичат футбола и да усетят магията на нашия клуб. Защото 100 години са нещо съществено, съобщи ръководителят на инициативния комитет 100 години Черноморец. Кулминацията в програмата ще бъде мач през лятото на стадион " Черноморец " с присъединяване на именити български футболисти от българския народен тим, класирал се на четвърто място на Световното състезание през 1994 год
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР