Туризмът в ЕС може да изгуби половината от тазгодишния си

...
Туризмът в ЕС може да изгуби половината от тазгодишния си
Коментари Харесай

Туризмът в ЕС може да изгуби половината от тазгодишния си оборот

Туризмът в Европейски Съюз може да изгуби половината от тазгодишния си оборот, сочат данни на Европейската комисия, представени от заместник-председателя на институцията Вера Йоурова.

Комисията през днешния ден е разискала отражението на епидемията от Ковид-19 за европейския туризъм. Йоурова уточни, че туризмът обезпечава 10 на 100 от европейския Брутният вътрешен продукт и претовареност за 27 милиона души.

По нейните думи следва Европейска комисия да предложи законодателни промени, свързани с компенсациите при анулирани полети. Йоурова уточни, че компенсациите с ваучери би трябвало да станат по-привлекателни за пасажерите, с цел да не се упорства за възобновяване на сумите по билетите от неизпълнените полети.

Според Европейска комисия е належащо страните от Европейски Съюз, когато отстранен рестриктивните мерки за секване на границите, да не пропущат пътуващите съгласно тяхното поданство. Комисията упорства пречките за секване на границите да отпаднат незабавно, щом това бъде допустимо. Йоурова разясни, че отварянето на външните граници на Европейски Съюз остава въпрос за по-нататък..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР