Туризмът през 2023 г. претърпя големи промени. Докато някои държави

...
Туризмът през 2023 г. претърпя големи промени. Докато някои държави
Коментари Харесай

Най-странните правила за туристи през 2023 г.

Туризмът през 2023 година претърпя огромни промени. Докато някои страни към момента се пробват да се оправят с следствията от световната пандемия, която завладя света преди три години и се борят за привличане на туристи. То други, постановат всевъзможни правила в опит да лимитират свръхтуризма.

Euronews направи лист с най-абсурдните правила, налагани на туристите през изминаващата година
Без кърпи на плажовете на Сардиния
Тъй като това лято туристите се спускаха на тълпи по фамозните плажове на Сардиния, управляващите вкараха редица разпореждания.

Те включват ограничение на броя на посетителите и въвеждане на времеви ограничавания. Но плажът Pelosa на западния бряг също вкара възбрана за кърпи, изискваща плажуващите да носят постелки, които улавят по-малко пясък.

Прочутата розова Spiaggia Rosa в Сардиния продължава да бъде неразрешена зона за туристите и през 2023 година като всеки осмелил се да стъпи на пясъка го грози санкция от 500 евро, а хората, решили да откраднат от фамозния пясък, ще би трябвало да заплатят санкция от 3500 евро.
Забрана за мощна музика
Посетителите на португалските плажове ги грози санкция до 36 000 евро в случай че пускат прекомерно мощна музика. Използването на всевъзможен тип портативни тонколони бяха неразрешени от Националния морски орган на страната (AMN).

Според новоиздадения декрет се не разрешават и всевъзможни плажни игри с топка отвън избраните зони за това.
Без долни дрехи на публични места в Севиля
Испанският град Севиля разгласи репресии против антисоциално държание със закон за ограничение на „ непристойните дейности “, осъществявани на публични места.

Властите възнамеряваха да вкарат забрани за долни дрехи на публични места и костюми със сексистки послания.

В хода беше включена и възбрана за осъществяване или подбудителство на дейности на „ циничен ексхибиционизъм “.

Портофино глобява туристи, които се шляят и си вършат селфита

Портофино, малко крайбрежно градче на италианската Ривиера, се трансформира в гореща туристическа точка - и локалните стартират да усещат напрежението.

През лятото това значи напор от гости, позиращи за селфита, блокиращи пътеки и пътища. За да се бори с това, кметът на Портофино вкара зони без очакване през летните месеци тази година.

Всеки, заловен да се мотае на кея прекомерно дълго сред 10:30 сутринта и 18:00 часа, рискува да бъде санкциониран от 270 евро.
Ограда срещу селфита
Смята се, че зашеметяващият декор на град Халщат в австрийските планини е въодушевил Frozen на Disney. Затова над милион туристи посещават дестинацията всяка година като доста от тях желаят да си създадат селфи на фона на хубостта на града.

Тази година обаче жителите се измориха от свръхтуризма и даже построиха ограда, която закрива гледката и пречи на туристите да си вършат селфита.
Фалшиви предупредителни табели 
Една от най-странните репресии в туризма в действителност се оказа подправена. Активисти сложиха подправени предупредителни знаци по плажовете в Майорка, с цел да държат англоезичните туристи надалеч.

Някои плакати предизвестяват за „ рискови медузи “, „ падащи камъни “ или морска вода, нечиста с отпадни води.

Други афишират плажа за затворен, други предупреждаваха, че лишава часове да се върви там, макар че океанът е на по-малко от 100 метра.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР