Туризмът ни тази година ще бъде сериозно засегнат освен от

...
Туризмът ни тази година ще бъде сериозно засегнат освен от
Коментари Харесай

Вътрешният туризъм става основният гръбнак на сектора

Туризмът ни тази година ще бъде съществено обиден с изключение на от коронавирус ограниченията, по този начин и от военните дейности в Украйна след военната интервенция на Русия. От бизнеса чакат мощен спад в визитите от тези две страни. Но протичащото ще даде отражение и върху желанието и проектите на хората и в други страни от Европа да почиват това лято, което се вижда и от броя на запазване тук-там в хотелите и туроператорите. От сектора споделят, че туристите се тормозят от военните дейности сред Русия и Украйна, както и че това може да се отрази на позитивния имидж на страната ни като безвредно място за отмора.

В тази обстановка министерството на туризма търси благоприятни условия за активизиране на контактите с бизнеса и браншови организации от другите страни, които са обичайни наши пазари през последните години.

Министърът на туризма Христо Проданов и министърът на превоза и известията Николай Събев към този момент разискаха транспортната съгласуваност в страната и прилежащите страни с представители на Националния ръб по туризъм. “За страдание, тази година не можем да чакаме огромен напор на туристи от Русия и Украйна и точно заради тази причина би трябвало да обърнем по-сериозно внимание на прилежащите страни “, разяснява министър Проданов. В тази обстановка е значимо да популяризираме България като несъмнено и умерено място както за гостите от чужбина, по този начин и за българските туристи. Близките дестинации - Сърбия, Румъния, Полша, Северна Македония, Турция и вътрешният туризъм, стават главният гръбнак на бранша " и би трябвало да им обърнем съществено внимание “ безапелационен е министър Проданов.

Министър Събев също е декларирал готовността си да спомага на бизнеса за възстановяване на транспортната съгласуваност на България.

От Националния ръб по туризъм са развили концепциите им за значимостта да се подтиква туризмът със Северна Македония, което може да стане посредством учебен продан сред двете страни и основаване на общ състезателен календар. „ За нас е значимо да има съгласуваност от двете страни на границата, защото по този метод се основава опция освен за туризъм и разходка, само че и за работа “, означават от Националния ръб. Те са безапелационни, че туризмът в България не може да работи без да е гарантиран транспортно. Например, румънските туристи, които са най-голямата група, гостуващи у нас имат действително разполагаем за прекосяване единствено през " Дунав мост " при Русе. И по-късно би трябвало да стигнат до черноморските курорти. От години към този момент се приказва за нов мост на река Дунав край Силистра, който би скъсил пътя за пътешестване на туристите. А също по този начин би нараснал и броя на румънците, които избират да почиват в България.

В момента са почнали срещи с посланиците на Сърбия и Румъния, като предстоят диалози и с посланика на Англия и други европейски страни за увеличение на туристопотока към България.

В тази връзка огромна значимост получават бъдещите рекламни и маркетингови интензивности за прилежащите пазари, които би трябвало да бъдат стартирани в най-кратки периоди.

Министърът на туризма Христо Проданов е разискал развиването на балнео и спа туризма у нас с представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара, както и на „ Луфтханза “, „ Софткънект “ и туристическия отрасъл.

Министър Проданов е отбелязал, че следва смяна в позиционирането на дестинация България посредством маркетингови и рекламни тактики, като ще се заложи на тясно таргетиране. В тази връзка е изпратено искане за предложения за одит на дестинацията от интернационалните компании, които имат офиси в съвсем цяла Европа, и се преглеждат получените предложения.

В момента е открит метод по какъв начин да популяризираме транспарантно и дейно дестинация България посредством закупуване на рекламно време в задгранични малките екрани, с цел да успеем да се оправим за летния сезон. Търси се метод и по какъв начин това да се направи това и в обществените мрежи. „ Въпреки, че бюджетът ни не е огромен, аз съм сигурен, че в случай че се употребяват верните маркетинг и информационни канали, ще се оправим доста по-добре от предишните години ", отбелязва министър Проданов.

Според представителите на бизнеса страната ни има огромен капацитет за развиване на балнео и спа туризма, както и за пътувания, свързани с дентални и пластични интервенции.

Обсъдена е и тематиката за вероятно нарастване на цените на самолетните билети за вътрешните полети в Европейския съюз, което безспорно би дало отражение и върху туристическия бранш у нас.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР