Индустриалните зони и паркове ще се превърнат в атрактивна територия

...
Индустриалните зони и паркове ще се превърнат в атрактивна територия
Коментари Харесай

Зам.-министър Ангелов: Индустриалните зони и паркове привличат чуждестранни инвеститори

Индустриалните зони и паркове ще се трансфорат в атрактивна територия за привличане на задгранични вложители и основаване на нови работни места. Това е късмет за реиндустриализация на България и за превъзмогване на районните несъответствия. Затова Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) поддържа развиването и построяването на 11 индустриални зони и парка в страната с близо 207 млн. лева от Плана за възобновяване и резистентност. Това сподели заместник-министърът на нововъведенията и растежа проф. Георги Ангелов на петото издание на събитието на двустранните търговски камари в страната - „ Business Networking Evening: Europe and Beyond 2024 ".

Проектите за индустриални паркове и зони, които Министерството на нововъведенията и растежа финансира, се намират главно в Северна България - в Русе, Шумен (два индустриални парка), Свищов, Ловеч, София, Бургас, Стара Загора, Видин, Търговище и Сливен.

„ Основна задача на МИР е да предизвиква вложенията, нововъведенията и конкурентоспособността за възстановяване на бизнес средата и основаване на положителни условия за българските и задграничните вложители ", съобщи още Ангелов. Той добави, че целият запас на министерството е ориентиран към основаване и развиване на новаторска бизнес среда. „ Стартирахме и процедури по двете европрограми за бизнеса - Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията " и Програма „ Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна " с общ бюджет от 5 милиарда лева Те също са ориентирани към развиване на нововъведенията и към повишение на конкурентоспособността на българските компании ", уточни зам.-министърът на нововъведенията и растежа.

Зам.- министър Ангелов акцентира, че взаимната работа на министерството и двустранните търговски камари способства за възстановяване на бизнес средата.

Събитието на 13-те двустранни търговски камари цели да показа единството на интернационално насочения бизнес в страната. В събитието участваха още зам.-министърът на стопанската система и промишлеността Николай Павлов и ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР