Туристите, които искат да посетят България през следващия туристически сезон,

...
Туристите, които искат да посетят България през следващия туристически сезон,
Коментари Харесай

България ще приема туристи със „зелен сертификат“ за COVID


Туристите, които желаят да посетят България през идващия туристически сезон, ще би трябвало да са се ваксинирали против, да са преболедували или да имат негативен тест. Което значи, че България ще одобри общата европейска политика за така наречен „ електронен зелен документ “ за пътешестване. Това стана ясно от изявление на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Ние ще дадем опция на всички туристи и по този метод ще улесним напредването на всеки един от тях, добави Ангелов.

Туристическият сезон у нас тази година ще бъде открит по-рано – още на 1 май, сподели от своя страна министърът на туризма Марияна Николова. Утре със заповед на министъра на туризма ще бъдат одобрени ограниченията, които ще важат за идния туристически сезон.

Николова изясни, че ранното разкриване щяло да помогне на сектора да посрещне туристи към майските празници и Великден. А общия правилник и ограничения щели да оказват помощ на хотелиерите да си плануват съответни туристически пакети.

Следващата седмица Европейският съюз се чака да реши във връзка с така наречен " цифров документ за ваксина ". Българското държавно управление поддържа тази позиция, добави Николова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР