Туристическият сектор в Кипър алармира, че има остра нужда от

...
Туристическият сектор в Кипър алармира, че има остра нужда от
Коментари Харесай

Туристическият сектор в Кипър има нужда от над 6000 служители

Туристическият бранш в Кипър сигнализира, че има остра потребност от над 6000 чиновници, с цел да бъде обезпечена безпроблемната му работа през новия сезон. Днес и на следващия ден в Никозия се организира 1-ви Панаир на кариерата в областта на хотелиерството.

Хотелската промишленост е в сериозна точка, няма задоволително разполагаем личен състав за работа в нея и отсъствието му ще се отрази доста зле на стопанската система на страната, съгласно Кипърската хотелиерска асоциация.  

Извършваните обилни вложения в бранша, откриването на нови хотели и разширението на съществуващите усилват предлаганите свободни работни места, само че няма искащи да ги заемат.  

Само първият в Кипър интегриран казино-курорт " Средиземноморски град на фантазиите ", който се планува да проработи доникъде на годината, ще увеличи потребностите от фрагменти с още 1000 нови работни места.  

Браншовата организация приканва общественото министерство в най-кратки периоди да отвори опцията за импорт на работна ръка, като облекчи процедурите за наемане на жители на трети страни.  
БНР подкасти: Младите с име На всяка цена Следващият ден
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР