Тунизийски съд в сряда осъди двама телевизионни и радио журналисти

...
Тунизийски съд в сряда осъди двама телевизионни и радио журналисти
Коментари Харесай

Тунизийски журналисти бяха вкарани в затвора за критики на правителството, предизвиквайки протест срещу репресиите срещу пресата

Тунизийски съд в сряда осъди двама телевизионни и радио публицисти на една година затвор за рецензии на държавното управление в техните стратегии и обществени мрежи.

Борхане Бсаис и Мурад Зегиди получиха по шест месеца отнемане от независимост за разпространяване на „ подправени вести “ и спомагателни шест месеца за „ погрешни изказвания за клюка на други “, във връзка с тунизийския президент Каис Сайед, сподели представителят на съда Мохамед Зитуна.

Присъдите идват по-малко от две седмици, откакто и двамата бяха задържани. Те са измежду по-широка група публицисти, деятели и юристи, упрекнати според Указ 54, закон, криминализиращ разпространяването на „ подправени вести “, целящи да навредят на публичната сигурност или националната защита.

Законът, признат през 2022 година за битка с киберпрестъпността, беше необятно подложен на критика от бранители на правата, които споделят, че закононарушенията са неразбираемо дефинирани и се употребяват за репресии против критиците...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР