Туитър 14-годишната Аника Чебролу от Фриско, щата Тексас, спечели предизвикателството за

...
Туитър
14-годишната Аника Чебролу от Фриско, щата Тексас, спечели предизвикателството за
Коментари Харесай

Наградиха тийнейджърка с 25 000 долара за откритие в борбата с пандемията

 Туитър 14-годишната Аника Чебролу от Фриско, щата Тексас, завоюва предизвикването за млади учени 3M Young  Scientist за 2020 година - и премия от 25 000 $ - за изобретение, което може да обезпечи евентуална терапия за COVID-19, оповестява БГНЕС.

Изобретението на Aника употребява метода на компютърна симулация за разкриване на оловна молекула, която може селективно да се свърже с гликопротеиновия шип на вируса SARS-CoV-2. " През последните два дни видях, че има доста медийна реклама за моя план, защото той включва вируса SARS-CoV-2 и отразява груповите ни очаквания да сложим завършек на тази пандемия, защото аз, както всички останали, желая да се върнем скоро към естествения си живот “, съобщи Аника за CNN.

Тя описа, че била въодушевена да откри евентуални медикаменти за вируси, откакто научила за грипната пандемия при започване на ХХ век и схванала по какъв начин доста хора умират всяка година в Съединени американски щати, макар годишни имунизации и противогрипни медикаменти на пазара. " Аника има ученолюбив разум и употребява любознанието си, с цел да задава въпроси за ваксина за COVID-19 ", сподели доктор Синди Мос, арбитър в 3M Young Scientist Challenge, пред CNN.

Нейната работа беше изчерпателна и прегледа многочислени бази данни. Тя също по този начин разви схващане за иновационния развой и е майсторски комуникатор. Нейната подготвеност да употребява времето и гения си, с цел да направи света по-добър, дава на всички ни вяра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР