Цялото ръководство на ДПС бе гост на кмета Исмаил Осман

...
Цялото ръководство на ДПС бе гост на кмета Исмаил Осман
Коментари Харесай

Руен събра политическия елит за празника си

Цялото управление на Движение за права и свободи бе посетител на кмета Исмаил Осман очевидно с цел да покаже, че е обединенo повече отвсякога

Благодаря ви за поддръжката на последните 5 следващи избора. Сега чуваме едни хора, които се заканват, че щели да заличат Движение за права и свободи в ъгъла. Не! От Руен можем да кажем, че ние от Движение за права и свободи, не 5 пъти, а колкото належащо, толкоз пъти ще вървим на избори. Няма да се изморим да вървим на избори, тъй като изборите са главният инструмент на демокрацията. А тези, които са пристигнали да разрушават демокрацията в България, на тях ще им кажем: посредством инструмента на демокрацията ние ще защитим демокрацията в България.  Това сподели в Руен водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Той бе измежду формалните посетители на празника на общината, който се празнува през днешния ден. 

Неговата поява там бе изненада, защото през последната седмица Карадайъ не участваше в честванията на майските събития в общини, ръководени от Движението. Евродепутатът Илхан Кючюк представляваше Движение за права и свободи - първо за празника на Джебел, а след това и на възпоменателния събор на Демир Баба текке край Исперих. Отсъствието на Карадайъ обаче незабавно бе изтълкувано като казус от наблюдаващите, като даже някои видяха в него знак за идна промяна.

Днес цялото управление на Движение за права и свободи бе в Руен – очевидно с цел да покаже, че земетресения в партията няма и е по-обединена отвсякога. 

 



Сред гостите на тържеството бяха регионалният шеф на област Бургас проф. Мария Нейкова, генералният консул на република Турция в Бургас Сенем Гюзел, зам.-председателят на Народно събрание Филиз Хюсменова, зам.-председателите на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов и Станислав Анастасов, народните представители от ДПС-Бургас Севим Али, Фатме Рамадан, Ешереф Ешереф, зам.- ръководителите на ПГ на Движение за права и свободи Хатидже Георгиева и Халил Летифов, Имрен Мехмедова - член на ЦОБ, регионалният ръководител на ДПС-Бургас Ахмед Сюлейман, някогашните  депутати Дурхан Мустафа и Несрин Узун, кметове на общини, общински съветници, общественици и спортни митове. 

В обръщението си към жителите на общината Мустафа Карадайъ подсети за майските събития през 1989 година и възродителния развой и акцентира, че те лежат в основата на демокрацията в България.

„ Днес всякакви хора в нарушаване на Конституцията и законите на страната са пристигнали тук и се пробват посредством нарушавания на цивилен и човешки права и посредством ала-бала да се настаняват в политическия терен в България и да влизат в Народното събрание, с цел да разрушават демокрацията и държавността в България. От Руен споделяме: Ние сме платили висока цена за демокрацията и свободата в България. Нашата задача да пазим целостта на нашата Родина, мира и стабилността и имаме задача всеки ден да браним демокрацията в България. Няма да допуснем някой да разрушава страна и държавност и народна власт, да гази цивилен и човешки права “, добави Мустафа Карадайъ.

Тържественото начало на празничните празнувания във връзка 44 години от основаването на община Руен бе обещано с одобрение на кмета Исмаил Осман. 

„ Днес се навършват 34 години от майските събития. Много наши другари дадоха живота си, само че по-късно в България пристигна демокрацията. Голям принос за тези процеси има нашият почетен ръководител доцент доктор Ахмед Доган. Поклон пред него и реверанс пред всички, които са дали живота си “, сподели Исмаил Осман, след което прикани депутатите от 49-ото Народно заседание да одобряват бюджета на страната, с цел да могат и общините да работят обикновено.
Областният шеф проф. Мария Нейкова поздрави жителите на общината и благодари на кмета Исмаил Осман, Общинската администрация и Общинския съвет за положителното взаимоотношение, за това, че поставят старания животът на хората в Руен да бъде по-добър.

„ Не можем да върнем историята, само че можем да се учим от нея. Ще вземем такива решения, които да не позволяват това. Бъдете здрави, слънчеви и все по този начин приетливи. В качеството си на регионален шеф ще оказвам помощ с каквото мога за развиването на общината. Но вие не спирайте да я водите все напред “, сподели проф. Нейкова. 

Приветствия към присъстващите насочиха депутатите от Бургаския район Севим Али, Ешереф Ешереф, Фатме Рамадан, както и зам.-председателите на партията.

По мотив празника на кметът Исмаил Осман връчи плакети. Отличени бяха регионалният шеф проф. Мария Нейкова, генералният консул на Република Турция в Бргас Сенем Гюзел, както и естрадната легенда Мустафа Чаушев по случай осемдесетгодишния му празник. 

Възможна ли е промяната на властта в Движение за права и свободи, какъв е изходът от политическата обстановка в страната - очаквайте на следващия ден изявление с водача Мустафа Карадайъ
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР