Стана зам.-кмет на общината В руенското село Разбойна се разделят

...
Стана зам.-кмет на общината В руенското село Разбойна се разделят
Коментари Харесай

Само месец след избора й емблематична кметица на руенско село подаде оставка

Стана зам.-кмет на общината

В руенското село Разбойна се разделят с обичаната си кметица, която ръководи 20 години, и ще би трябвало да гласоподават на нови избори. Хатидже Осман Ферад е подала оставка само месец откакто завоюва последния избор в края на октомври.

Пред Общинската изборна комисия в Руен тя е декларирала, че е назначена „ на друга държавна работа в Община Руен “, считано от 7 декември 2023 година, сочи информация на „ Флагман “. Според Интегрираната осведомителна система на държавната администрация Ферад е станала зам.-кметица на Община Руен.

Тя е получила покана от новия кмет на общината Ахмед Мехмед , излъчен от Движение за права и свободи.

Хатидже Ферад е на 45 години и е спечелила безапелационно последните два вота за кмет на Разбойна със 100%. Прави усещане и че се е явявала с три разнообразни имена през годините.

През 2003 година, едвам на 25, тя се кандидатира като самостоятелна и печели против номинирания от Движение за права и свободи Мустафа Метов с 283 на 268 гласа. Тогава тя употребява името Хатче Осман Шевкед.

Оттам нататък – на идващите пет вота за кмет, тя към този момент е издигана от партията на Ахмед Доган, като постоянно побеждава.

На последните избори – през октомври 2023 година, за нея са дали своят вот всички 425 гласоподаватели , пуснали бюлетини в селото. От една страна, тя е била единствен претендент. От друга, нито един жител на Разбойна не е отбелязал опцията „ Не поддържам никого “. Това е единственият случай на 100% избор за даден претендент в Руенско. Там е имало не малко други села с по една номинация за кмет, само че в тях са пуснати най-малко по няколко бюлетини, в които е маркирано „ Не поддържам никого “.

През 2019 година Хатидже Ферад отново е била без конкуренция и отново е спечелила със 100%. Любопитно е, че тогава тя се е явила под името Хатче Осман Ферад.  А на вотовете преди този момент е носела семейството Шевкед.

Заради оставката й президентът към този момент е насрочил нови избори за кмет на Разбойна по предложение на Централната изборна комисия. Те ще са на 10 март.

От фотография на Хатидже Ферад във фейсбук от септември 2020 година се вижда, че тя е взела страна в спора сред Армения и Азербайджан за Нагорни Карабах. На нея написа „ Karabakh is Azerbaijan ” (Карабах е Азербайджан). Повод за фотоса са следващи безредици в региона тогава.

В спора всекидневно Турция взима страната на Азербайджан.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР