Цялото ни общество дължи огромен респект към всички лекари, които

...
Цялото ни общество дължи огромен респект към всички лекари, които
Коментари Харесай

ББА: Трябва да има стратегия за овладяване проблемите с кадрите в сектор здравеопазване

Цялото ни общество дължи голям почит към всички лекари, които понасят в най-голяма тежест пандемията и са на първа линия, с цел да пазят човешкия живот и здраве, се споделя в изказване на ББА. Българска болнична асоциация осъжда остро проявата на експанзия над лекари и приканва виновните институции за незабавна реакция по отношение на лица, упражнили вербално или физическо принуждение над медицински експерти.

Само от началото на тази седмица станаха известни два случая на експанзия към лекари – към доктор Ивайло Иванов в кабинета му в с. Ново село, Русенско, и към медицинските експерти в Ковид отделението на УМБАЛ " МЕДИКА РУСЕ “.

Освен вербална експанзия, екипът на УМБАЛ " МЕДИКА РУСЕ “ става жертва и на физическа такава. Двама млади мъже и една жена, изблъсквайки защитата, нахлуват в Ковид отделението на болничното заведение и атакуват медицинския личен състав. Служителят на охранителната компания, обслужваща болничното заведение, е атакуван физически и понася удари в региона на главата.

Със закани за разпра, гибел и принуждение, нападателите притискат в ъгъла дежурния доктор, а медицинските сестри в манипулационната зала стават жертва на словесни офанзиви, крясъци и закани за ликвидиране.

Необяснимата експанзия се случва ден, откакто непосредствен на нападателите е признат за лекуване в болничното заведение.

Осъждаме като извънредно неприемливи всички прояви на експанзия, а заканите за ликвидиране към медици са безусловно неприемливи, показват в позиция от ББА.

Българска болнична асоциация обръща внимание и на обстоятелството, че медиците на първа линия са изправени пред големи тествания, преминавайки от четвърта в пета вълна на пандемията без ден отмора.

Един от топ целите на всички равнища в страната би трябвало да бъде създаването на тактика за преодоляване на проблемите с фрагментите в бранша на опазването на здравето, като това включва и запазване на достолепието и здравето на медиците, безапелационни са от ББА.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР