Цялостната инфраструктура за зареждане е от съществено значение за устойчивата

...
Цялостната инфраструктура за зареждане е от съществено значение за устойчивата
Коментари Харесай

Инфраструктурата за зареждане по немските аутобани

Цялостната инфраструктура за зареждане е от значително значение за устойчивата подвижност. По аутобаните в Германия има общо 1230 точки за зареждане на електрически транспортни средства. A111 предлага най-вече варианти за зареждане на километър. Най-ниската плътност, въпреки това, чака водачите по A93.

Това откри платформата за използвани коли Carvago (www.carvago.com) в скорошно изследване. Компанията е проучила всички точки за зареждане на автомагистрала в страната и е пресметнала маршрута с най-вече зарядни станции на километър. За задачите на изследването са събрани и оценени всички точки за зареждане в обслужващите зони по автомагистралите в Германия, резултатите са от 26 август 2022 година, след тази дата може да има добавени още.

С девет точки за зареждане, 23-километровият A111 в северен Берлин има най-високата компактност на източници на сила за водачите на електрически коли. 58-километровият Autobahn 67, който минава от Мьонхоф до Манхайм, има 18 точки за зареждане, второто най-хубаво предложение за водачите на електрически коли. На трето място в класацията е A81 с дължина 276 километра и 75 точки за зареждане.

Най-малкият брой варианти за зареждане се трансформира в предизвикателство за притежателите на EV на югоизточния A93. Само три станции са налични на разстояние от 268 километра. С две точки за зареждане на 151 километра автомагистрала, A13 е втора по минимум контакти за електрически коли. Инфраструктурата за зареждане на километър на Autobahn 46 е единствено малко по-добре развита, с два източника на сила над 149 километра.

50 кВт зарядни станции са най-често срещаните по немските аутобани. От 1230 варианти за зареждане към 500 имат тази мощ. Зареждането на вашия личен автомобил е доста по-бързо с повече от 200 зарядни станции с 300 кВт. Третите най-често срещани зарядни станции по немските аутобани са 43 кВт. Със единствено три станции 40 кВт това е най-рядко предлаганата мощ.

Ако желаете да заредите колата си със 100 кВт, можете да го извършите на 10 места по немските аутобани. На трето място са зарядните станции с 62 кВт, които са ситуирани на 14 места по автомагистралата.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР