Цялостна реконструкция и модернизация започва на пункта на границата със

...
Цялостна реконструкция и модернизация започва на пункта на границата със
Коментари Харесай

Започва дългоочакваният ремонт на ГКПП „Станке Лисичково“

Цялостна реорганизация и рационализация стартира на пункта на границата със Северна Македония - Станке Лисичково. Ремонтът на пункта публично стартира от 21 юни. В момента текат подготвителни действия.

" Ще бъдат построени 6 трасета - 3 на вход и 3 на излаз.Ще бъдат издигнати нова административна постройка на два етажа, здания за щателна митническа инспекция на товарни и леки коли, постройка за публични санитарни възли, работни кабини, площадка за следващо разполагане на рентгенова система, два броя дезинфекционни площадки, две дървени къщи за кучета върху бетонова площадка, бетонова площадка за хладилен резервоар, довеждащ тръбопровод и контейнер за питейно- битови потребности “, изясни отговорникът за обекта от софийската компания - реализатор „ Каро трейдинг “ Грети Алексова, съобщи Радио Благоевград.

Стойността на публичната поръчка е над 15.4 млн. лева без Данък добавена стойност, като финансирането е обезпечено от бюджета на Агенция„ Митници “.

Целта е да се усили пропускливостта на пункта и да се понижи времето за инспекция на пътуващите.

Преди два месеца някогашният зам.-министър и някогашен регионален шеф Николай Шушковказа, чеГКПП " Станке Лисичково " е рисков. На пункта 70 години не са осъществявани съществени ремонтни действия. Ламаринената покривна структура постепенно се разпада, мазилка пада от административната постройка, а лентата за прекосяване и надзор е една - и за камиони, и за коли.

Очаква се до една година на мястото да има един съвременен европейски пункт.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР