Цяло поколение германци не познава друг канцлер освен Ангела Меркел.

...
Цяло поколение германци не познава друг канцлер освен Ангела Меркел.
Коментари Харесай

Ерата Меркел стартира с кафяво яке, бяла тениска и дънкова пола

Цяло потомство германци не познава различен канцлер с изключение на Ангела Меркел. Сега, когато тя се готви да напусне поста, а Франс прес напомня някои от паметните фотоси на химичката, влезнала в политиката и трансформирала се в найвлиятелната жена в света. 

Кафяво яке, бяла тениска и дънкова пола. С тези облекла се появи Меркел година след рухването на Берлинската стена на първата си предизборна обиколка в окръга Щралзунд-Рюген-Гримен. Там тя посети рибарска къщурка на остров Рюген. С елементарния си тип тя остави у риболовците усещането, че схваща изцяло техните проблеми.

Петнадесет години по-късно десницата завоюва изборите в Германия и Меркел стана първата жена канцлер в страната, написа Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

През 2006 година по време на Мондиала в Германия Меркел е документирана на фрагменти като разгорещен последовател на немския футболен тим. Тя размахва националния байрак в поддръжка на футболистите и не крие пред камерите насладата си, когато те отбележат гол. Германски медии написаха тогава, че Меркел е 12-ият член на немския тим по футбол. 

В. " Цайт " даже съчини мислени любовни писма на Меркел до футболиста Бастиан Швайнщайгер, започващи със " Скъпи Басти " и подписани " Твоя Анджи ".

През 2014 година, когато Меркел е на откриването на Мондиала в Бразилия, пък се заприказва, че тя е осигурила спомагателна " мутивация " на немските футболисти, като новият термин бе комбиниране от думите " мотивация " и " мути " ( " мамо " на немски), както германците споделят на Меркел. Кадрите на канцлерката в съблекалните на огромните футболни шампионати също остават незабравими за германците. 

По време на рецесията в Еврозоната пък гърците обрисуваха Меркел с хитлеристки мустак поради възприетата от нея твърда линия за строги икономии в закъсалата южноевропейска страна. 

Паметна остава и фотографията от срещата на върха на Г7 в Канада, където Меркел, обкръжена от другите водачи, като че ли се противопоставяше намерено на Доналд Тръмп, който неотдавна беше президент на Съединени американски щати. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР