Цяло десетилетие студенти и преподаватели от департамент Дизайн на НБУ

...
Цяло десетилетие студенти и преподаватели от департамент Дизайн на НБУ
Коментари Харесай

Изложба на студенти пак пази плажа Корал

Цяло десетилетие студенти и преподаватели от департамент " Дизайн " на Нов български университет поддържат идеята за запазване от презастрояване на един от последните диви плажове в България - Корал. От 2011 година, всяко лято, се провеждат на практика ателиета, креативен акции и арт съоръжения, които целят да концентрират вниманието на обществеността върху проблема с запазване на дивата природа.

Изложбата " 10 години - Да запазим Корал " наблюдава многочислените събития, извършени на фамозния плаж от 2011 до 2021 година Презентирани са работи в региона на ленд арт и концептуализма, на дизайн пърформънса, на инсталацията през практиките за рециклиран дизайн и реди-мейд. Обект на показаното е сайт-спесифик арт - изкуство, правено за несъмнено място. Освен студенти и преподаватели от Нов български университет, в изложбата вземат участие и екипи на задгранични вузове, свободни актьори и одобрени създатели.

Творбите показват другите гледни точки на създателите и концепции за мястото като основополагащ генератор на художествения развой. Изложбата демонстрира на необятната общност творбите на фотографи, образни актьори и дизайнери, взели участие през миналите години в плана " Да запазим Корал ". Сред тях са произведения, осъществени във времето от студенти под управлението на проф. Оливър Лангбайн - създател на Subversive Аrchitecture, на проф. доктор Борис Сергинов - учител в Нов български университет и един от радикалните създатели, работещи в региона на актуалните форми от 90-те до през днешния ден, на проф. Ларс Хармсен - дизайнер, актьор и учител в Magma Design Studio, на доктор Биляна Калоянова - дизайнер и учител в Нов български университет, създател на книгата " Концептуален и резистентен дизайн ", фотографии и облици на проф. доктор Васил Гарнизов - един от създателите на Нов български университет и специалността " Антропология в България ", и мн. други

Изложбата ще бъде открита на 17 декември (петък), в 18 ч., в Софийски боеприпас - музей за модерно изкуство (бул. " Черни връх ", 2).

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР