Цялата световна преса коментира подигравателно събитие, невиждано от десетилетия: Франция

...
Цялата световна преса коментира подигравателно събитие, невиждано от десетилетия: Франция
Коментари Харесай

Как дървениците превзеха Франция

Цялата международна преса разяснява присмехулно събитие, невиждано от десетилетия: Франция е окупирана от дървеници. Французите затварят образователни заведения, опасяват се да седят на столове във вагоните на метрото и като цяло заобикалят публични места, само че нищо не оказва помощ - кръвосмучещите инсекти единствено се популяризират повече. Как се случи това?

Във Франция се водят яростни борби. Врагът е многочислен, остроумен и очевидно няма желание да отстъпва по лична воля. Дървениците (за тях говорим) се трансфораха в една от главните тематики на френските медии, измествайки Макрон, украинските каузи и даже идните избори в Съединени американски щати.

Аспектите на нашествието на дървеници - в това число безконечните въпроси " кой е отговорен " и " какво да вършим " - се разискват от специалисти, публицисти, политици и елементарни хора, само че всички са единомислещи в едно: такава вълна като в този момент не е имало от доста години. Дървениците са заразили метрото, влаковете, лечебните заведения, кината и учебните заведения. В Марсилия новопостроеният лицей „ Жозефин Бейкър “ беше заставен да затвори поради дървеници и даже не се знае по кое време тъкмо ще възобнови занятията.

„ Опасност за здравето ли са дървениците? “, още в заглавието порталът на радиостанция „ Европа 1 ” реже до кост. Оценявайки дървениците като „ извънредно нездравословни “ инсекти, създателят на материала обаче бърза да успокои читателите, че тези инсекти „ не са носители на съществени болести “, за разлика от комарите. Проблемът е, че провокират „ омерзение “, което може да докара до неуравновесеност. За душeвността дървениците, може да се каже, са същите като хлебарки, само че в случай че не се тревожите за това, тогава е дреболия.

И по този начин - всичко е наред, красива маркизо, единствено че би трябвало да се пазите от " дерматологични реакции ", в случай че се развие алергия. „ 30% от хората, които са ухапани от дървеници, даже нямат следи “, споделя доктор Арезки Изри, паразитолог в болница „ Авицена “ в Бобини край Париж.

„ Въпреки това, дървениците могат да причинят нещо като групов стрес, изключително на публични места. “ Както знаете, главното нещо в битката със напрежението е да не му се поддавате, само че към този момент очевидно това не се получава добре: „ Хората към този момент не желаят да вървят на метрото, влаковете са цялостни, само че пасажерите избират да стоят.

Влаковете са си влакове, само че от ден на ден и повече френски къщи стават жертви на нашествия на дървеници и в пресата има разгорещени полемики за това по какъв начин да се подходи към този проблем. Междувременно жителите, които виждат дървеници в дома си, се поучават да перат облеклата и спалното долни дрехи в гореща вода (над 55 градуса), да напарят меката мебел и да замажат пукнатините по стените и над перваза.

Съветът е страховит, само че въз основа на събитията очевидно не работи. Борбата с паразитите изисква сложно лекуване. Грубо казано, в случай че цялата къща е инфектирана с дървеници, тогава битката с тях в един апартамент няма да помогне: би трябвало да се справите с цялата къща. И има някои проблеми с това, тъй като няма закон, който да задължи притежателите да отстраняват дървениците. По-точно съществува, само че притежателят постоянно може да твърди, че дървениците са импортирани в къщата от наемателя, което значи, че последният би трябвало да заплати обезпаразитяването.

Между другото, означаваме, че последното въобще не е на ниска цена: обработка с инсектицид 50 кв. метра коства 400 евро, лекуването със специфична пара е още по-скъпо, към 1 хиляди евро. Лесно е да се разбере за какво французите избират да се възмущават от казуса към този момент два месеца, само че не бързат да платят за неговото решение.

Телевизионният канал БФМ показва истории на хора, чийто живот е изменен по един или различен метод поради дървениците. Лори се разсънва през нощта с възприятието, че дървеници пълзят по нея и в този момент потрепва при типа на всяко насекомо. Корали постоянно ходела на кино, само че откакто научила за нашествието на дървеници - а всичко стартира със скандал за насекомите в салон в Берси - тя се отказала от абонамента си за кино. Някои хора започнаха постоянно да перат облеклата си в гореща вода, до момента в който други се пробват да заобикалят публични места.

„ Приятелите ми видяха дървеници в метрото, тъй че стопирах да се движа с градския превоз “, признава друга жертва на дървеници. Едва ли Корали е единствената, която е отказала абонамент за кино, тъй че казусът с дървениците придобива с изключение на всичко останало и стопански аспект. В тази обстановка, несъмнено, процъфтяват продавачите на артикули за битка с дървеници, както и притежателите на особено подготвени кучета: факт е, че във Франция след отнасяне на стая с пара за дървеници е належащо да се ревизира съществуването на инсекти благодарение на специфични кучета. Последните също се употребяват, с цел да разберете дали обещано помещение е нападнато от дървеници или не.

За някои обаче е по-лесно да отрекат съществуването на проблем, в сравнение с да се оправят с него: да вземем за пример локалните железници в края на септември отхвърли съществуването на дървеници във влаковете, макар видеоклиповете, показани от възмутени пасажери. „ В момента нямаме доказателства, че нашите композиции съдържат дървеници “, споделиха от компанията. „ Ние следим обстановката и одобряваме риска от дървеници извънредно съществено. “ За удостоверение на думите си компанията показа документи с протокол за отнасяне на вагоните от инсекти: видите ли, щом е пръскано, всичко е наред, дървеници не би трябвало да има, тъй като не би трябвало да има и точка.

Засега на държавно равнище занапред възнамеряват да свикат комисия, която да разиска актуалната обстановка. Междувременно Франция към този момент става за смях на целия свят.

Си-Ен-Ен стартира да приказва за същинска „ зараза “, на което французите отмъстително подсетиха, че преди няколко години Ню Йорк също стана жертва на нахлуване от инсекти, което някак си не помниха да упоменат в репортажа.

Британският „ Спектатор “ се нахвърли на френската горделивост като британски булдог, като означи, че „ има шест милиона плъха в Париж, а в този момент паразитите са завладяли метрото и парижките влакове и даже туристически места. „ За Париж дълго време обещаваше, че идните олимпийски игри ще бъдат празник на приобщаването и разнообразието в града. Кой би си помислил, че става дума за плъхове и паразити? “, добавя изданието.

Германският „ Шпигел “ беше по-съпричастен към казуса, като напомни, че „ буболечките са изчезнали от всекидневието от 50-те години на предишния век, само че са се върнали през последните десетилетия, откакто са станали по-устойчиви на инсектициди “. Идеята, че дървениците са развили някаква специфична супер-устойчивост и са станали напряко супер-буболечки, се повтаря с подготвеност във френските медии, когато става дума да вземем за пример за гъмжащи от дървеници лечебни заведения в „ Булон-сюр-Мер “ или по-рано, през май в Лион. Те също по този начин пресметнаха какъв брой коства битката с насекомите: приблизително 230 милиона евро годишно.

Въпреки това измежду успокоителните мантри, че дървениците всъщност не са рискови, съвсем никой не смее да спомене главните аргументи.

Само материалът за закриването на гореспоменатия лицей в Марсилия изсъхнало осведоми, че самата постройка е „ чисто нова “, само че в това време е издигната на „ остров на бедността в сърцето на квартал „ Сен-Морон “, един от най-бедните в Марсилия.

Дървениците, както и плъховете, апропо, в последна сметка са симптом на нехигиенични условия, което значително е обвързвано с бедността. А също и знак, че страната подценява своите отговорности, затваряйки си очите за съществуващите проблеми. Но светът е малко място и всяка болест в този момент елементарно се популяризира отвън естественото си местообитание.

И по този начин, в навечерието на Олимпийските игри в Париж, дървениците излязоха на напред във времето, надминавайки всички останали във връзка с споменаванията в медиите. И единственото необичайно нещо в тази история е, че до момента никой не е обвинил Русия, че точно тя е основала и пуснала особено развъдени буболечки, устойчиви на всевъзможни инсектициди, с цел да изпие кръвта на французите и да скапват празника на Макрон.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР