Цялата световна икономика е засегната от печатането на долари, за

...
Цялата световна икономика е засегната от печатането на долари, за
Коментари Харесай

Путин обвини САЩ заради необузданото печатане на пари

Цялата международна стопанска система е наранена от печатането на долари, с цел да се покрие бюджетния недостиг в Съединени американски щати. Това декларира съветският президент Владимир Путин на среща по социално-икономически въпроси, предава ТАСС.

Според него инфлацията в тази страна надвишава 5%, до момента в който задачата е била да се доближи до 2%. Съединени американски щати към този момент две години поред извършват бюджет с дефицити по 15%.

" И този недостиг се погасява за сметка на какво? За сметка на излъчванията. Оттук идва инфлацията ", изяснява съветският президент. " Разбира се, това се отразява напълно върху международна стопанска система, имайки поради смисъла на американската (икономика) за целия свят и ", прибавя той.

Възстановяването на международната стопанска система е обвързвано с, отбелязва съветският водач.

" Виждаме, че световната стопанска система като цяло продължава да се възвръща и с много високи темпове, само че този справедлив развой е обвързван и с инфлационни опасности ", отбелязва президентът. По думите му съветската стопанска система бързо се възвръща от последствията от пандемията от COVID-19, само че равнището на инфлация е по-високо от предстоящото.

Путин прикани съветското държавно управление и Централната банка да подхващат всички нужни стъпки и да работят по " съгласуван, тестван и уравновесен " метод за противопоставяне на съществуващите опасности.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР