Цялата система на МВР беше случайно пропусната в постановлението, с

...
Цялата система на МВР беше случайно пропусната в постановлението, с
Коментари Харесай

Илия Кузманов: МВР беше `случайно` пропуснато в увеличението на заплатите с 30% |

Цялата система на Министерство на вътрешните работи беше " инцидентно " пропусната в постановлението, с което се регламентира нарастване на заплатите с 30% в 34 държавни институции 

Това съобщи Илия Кузманов пред бТВ, заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. По думите му сега законът задължава политическото управление да води договаряния с протестиращи.

" Нещата към този момент подминаха парите. Нещата към този момент несъмнено са обидни. Колегите даже не са и гневни, те са гневни, тъй като аз, като споделям провокации, те в действителност следваха една след друга. Първата провокация беше с това, че минимално призната от нас, в границите на договарянията, първото нарастване, или тези 5%, бяха оповестени от профсъюз, който нямаше дейни дейности досега. Някой се опита да им присъди служебна победа ", съобщи Кузманов по отношение на това, че при започване на ноември оповестиха, че министър председателят Борисов е поел ангажимент увеличението да е 15% от 1 януари. 

Той изясни, че синдикатът е в границите на Министерство на вътрешните работи и съставлява 900-1000 души.

Няма никакъв ефикасен разговор сред властта и чиновниците на Министерство на вътрешните работи, дори противоположното. Работещите в МВР са обект на " чудовищни провокации " от страна на политическото си управление и на парламент, и държавно управление, стана ясно от думите му.

" Кого съставляват да дават отговор те самите, само че никога нямаха протестни дейности досега ", добави Кузманов за профсъюз " Огнеборец ".

Той е безапелационен, че Министерство на вътрешните работи е в челната тройка на една от държаните администрации, които са на първа линия с битката против пандемията.

Кузманов добави, че случилото се досега най-вероятно ще докара до решение за нов народен митинг – този път пред Народното събрание.

" Не можем да създадем ефикасна стачка, само че ефикасен митинг с сътрудници, които са свободни и не са на работа, можем да създадем. При всяко състояние формата ще е нова и доста разчитаме към този момент и на жителите, тъй като то е и предизвикателство към тяхната просветеност ", безапелационен е той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР