Цялата печалба на ТБ "Тексим Банк" АД - София за

...
Цялата печалба на ТБ "Тексим Банк" АД - София за
Коментари Харесай

Акционерите внесоха печалбата на Тексим Банк в резервите

Цялата облага на ТБ "Тексим Банк " АД - София за предходната година в размер на 120 000 лева, се внася във фонд "Резервен ", стана ясно от протокола от извършеното на 22 юни постоянно общо заседание на акционерите на кредитната институция. Решено е още насъбраната загуба от минали години да се покрие от неразпределената облага от минали години и фонд "Резервен ".

Акционерите гласоподаваха това предложение на мениджърите откакто разискаха и призната отчетите (индивидуален и консолидиран) за активността на сдружението и годишните финансови доклади (индивидуален и консолидиран) за 2017 година.
Общото заседание освободи от отговорност членовете на управителните органи за активността им през миналата година. В Надзорния съвет на банката влизат Апостол Апостолов - ръководител, Милен Марков - заместник-председател, Веселин Моров, Ивелина Шабан и Петър Христов. Възнагражденията на членовете на надзора през предходната година са на обща стойност 270 хиляди лв..

Оперативното ръководство е в ръцете на Иглика Логофетова - ръководител на Управителния съвет, Ивайло Дончев - заместник-председател на УС и изпълнителен шеф, Мария Видолова - изпълнителен шеф, Темелко Стойчев - изпълнителен шеф, и Димитър Жилев. на членовете на Управителния съвет са изплатени през предходната година хонорари в размер на 424 600 лв..

Банковата група включва "Тексим Банк " АД (банката майка) и следеното от нея дъщерно сдружение - УД "Тексим асет мениджмънт " ЕАД, в което е едноличен притежател. То пък от своя страна е провело и ръководи четири договорни фонда - "Тексим България ", "Тексим Парични пазари ", "Тексим Балкани " и "Тексим Комодити Стратеджи ". Към края на предходната година компанията майка притежа 100% от дружествените дялове на "Тексим Проекти " ЕООД.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР