Цялата медийна истерия на т.нар. протестърски кръг показва само едно

...
Цялата медийна истерия на т.нар. протестърски кръг показва само едно
Коментари Харесай

НАЙ-ЧЕТЕНИЯТ ВЕСТНИК В БЪЛГАРИЯ: Бареков разобличи розовия октопод за фалшиви новини

Цялата медийна нервност на така наречен протестърски кръг демонстрира единствено едно - какъв брой огромен е страхът от страна на подсъдимите за корупция олигарси. Техните платени лакеи от ПМ не са не запомнили аферата “Костинброд” и осъзнават, че Бареков може да ги унищожи единствено с един удар. Днес евродепутатът в персоналния си профил във Facebook загатна, че следва занапред да стартира следствие за корупция както в социологическите организации и техните измислени изследвания вид телефонни позвънявания, по този начин и за апетитни парцелите в центъра на София, с които са се сдобили глашатаите на протестърската олигархия. От коментара на Бареков излиза наяве, че евентуално, че някогашният стипендиант на Българска комунистическа партия Евгений Дайнов, 200 кг Минчев и 150 кг Харалан са придобили най-скъпоструващите и лъскави покои.

Розов октопод, ръководен от олигарха Иво Прокопиев, трови България с подправени вести. Пипалата на октопода, механизмът на основаване и разпространяване и съответни образци за манипулативни акции бяха показани от евродепутата Николай Бареков. Той изнесе обществена лекция в УНСС на тематика "Фалшивите вести - протестът на масите против елита в XXI век ", написа Монитор.

От показаната скица стана ясно, че в основата им стои фабриката за подправени вести, образувана към кръга „ Капитал “ на червенобузия олигарх Иво Прокопиев, както и цялото съзвездие от НПО-та, гравитиращи към нея. Не са пропуснати и пипалата, измежду които са уеб страниците на някогашната говорителка на Костов Стояна Георгиева Медиапул, „ Клуб Зет “ на олигарха Огнян Донев, „ Дневник “ на Прокопиев, както и професионалните протестъри Асен Генов, Антоанета Цонева и Николай Стайков. „ Главата му е подмолен мозъчен концерн, който нормално е маскиран от верига от НПО-та. Тези организации бълват сътворена от тях вест, тя се поема от обществените мрежи, а от там и се отваря вратата към огромните малките екрани, където коментатори стартират да разискват въпросната вест. След което тя още веднъж се връща в обществените мрежи, само че този път с източник дадената телевизия и коментатор, при което новината попада във вестниците. По този метод неистинната информация се инжектира в съзнанията на читателите “, разгласи той. Пред студентите Бареков съобщи също, че подправените вести са оръжие на модерното общество и е ужасно, когато то попадне в ръцете на хора като Сорос.

Като най-големи жертви на подправените вести Бареков дефинира премиера Бойко Борисов, почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, както и самия себе си, защото по думите му най-потърпевши са тези, за които се знае най-вече. Възмутен от протичащото се, евродепутатът разгласи, че излиза от политика и се връща назад в гражданското общество и медиите. Той анонсира и новия си медиен план - „ конгломерат от почтени медии “ FairNews.BG, който ще бъде онлайн платформа за противопоставяне на подправените вести. Още в края на лекцията обаче на Бареков му се наложи да се сблъска персонално с остриетата на фабриката за подправени вести, които бяха изпратени от своите олигархични работодатели, с цел да основат скандал. Опит да нажежи ситуацията със заядливи забележки направи кореспондентка от „ Дневник “, която Бареков отвърна, че получава заплатата си от човек, обвинен за кражбата на стотици милиони левове от страната. Млад кореспондент от един от присъдружните уеб сайтове на фабриката за подправени вести - „ Офнюз “, опита да зададе манипулативен въпрос маскиран като студент, само че офанзивата му също бе отбита. Друга госпожица от публиката пък публично се показа като кадър на студентска организация и се опита да изнерви евродепутата, само че не съумя. В последна сметка и тримата провокатори, сякаш самостоятелни един от различен, си изрецитираха еднотипните въпроси и си отпътуваха дружно от лекцията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР