Цяла нощ аварийни екипи са работили, за да възстановят електрозахранването

...
Цяла нощ аварийни екипи са работили, за да възстановят електрозахранването
Коментари Харесай

След силния снеговалеж: Има ли още домакинства без ток

Цяла нощ спешни екипи са работили, с цел да възстановят електрозахранването в засегнатите от снежното злополучие региони.

Около 7000 са клиентите, които към момента са без ток в Западна България, оповестиха за от " Електрохолд ".

В по-голямата си част става дума за вили и необитаеми всекидневно къщи.

Ситуацията в Североизточна България също се възстановява. По последни данни без ток там са малко над 50 клиенти.

В русенското село Обретеник вредите към момента не са разчистени. Това е едно от трите обитаеми места в региона, в които няма ток, а няма и вода поради неналичието на електричество в помпената станция.

Земеделски производител е дал тежка техника за екипите, които да стигнат до помпената станция, тъй че до края на деня да има вода.

Децата в Обретеник още не вървят и на учебно заведение. Не работи и бензиностанцията в селото.

Десетки места са без ток и във Великотърновско.

Община Стражица е една от най-пострадалите. В село Кесарево няма ток от събота. Сигнали, че няма електричество има и от село Обединение.

Междувременно, със заповед на кмета на община Костинброд, е оповестено отчасти бедствено състояние на територията на селата Царичина, Понор, Дреново и Бучин проход. Причината е, че на територията им към момента няма електрозахранване.

На 26 ноември заради съществени повреди на " Електрохолд " по главната мрежа, както и скъсани многочислени жици от тежкия сняг, паднали клони и дървета, беше съществено нарушено електрозахранването на цялата територия на община Костинброд, както в града, по този начин и в селата. 

На идващия ден беше възобновено електрозахранването в костинбродските села Драговищица и Голяновци, както и в Първи регион в града. Ток не е имало повече от 40 часа, написаха в публична си Facebook страница от общинската администрация в Костинброд. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР