Цяла Германия е потресена от злодейското убийство на 8-годишно момченце

...
Цяла Германия е потресена от злодейското убийство на 8-годишно момченце
Коментари Харесай

Германия потресена от злодейството на мигрант, убил дете във Франкфурт

Цяла Германия е потресена от злодейското ликвидиране на 8-годишно момченце на гарата във Франкфурт на Майн, осъществено от емигрант от Еритрея. Извергът блъснал детето под бърз трен и то починало на място.

Престъпникът е бил обезвреден от хора на гарата, откакто се е опитал да бутне на релсите 40-годишната майка на детето и още един човек.

В момента 40-годишния мигрант от Еритрея е разпитван в полицията, написа Hessenschau.

Правоохранителните органи и политиците в Германия разискват последствията от смъртоносната офанзива против осемгодишно момче на Централната железопътна гара във Франкфурт на Майн, отбелязва през днешния ден националният всекидневник Die Welt, представен от "Фокус ".

Федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер (ХСС) изиска съвещания с шефовете на организациите за сигурност. Той ще показа резултатите от срещата на конференция планувана за 15:00 часа локално време (16:00 часа българско време).

Атаката в Централна гара във Франкфурт също провокира спор за сигурността по железопътните гари. Политикът от ХДС, Филип Амтор, съобщи: „ След това извънредно закононарушение се нуждаем от бързи и осезаеми последици за причинителя.


Хора поставят цветя на мястото на нещастието на гарата във Франкфурт на Майн. Снимка: Hessenschau

В допълнение към наказателното произвеждане би трябвало да се разискват и ограничения за попречване на сходни произшествия. Отворен съм и за разискване на по-добра сигурност в нашите гари “. Експертът по трафик на ГСДП Мартин Буркерт подлага на критика незадоволителния контрол над платформите по гарите, където съгласно него би трябвало да има полицейски чиновници.

От позиция на ръководителя на Конференцията на министрите на превоза Анке Релингер (ГСДП), обаче, дейности като тези във Франкфурт на Майн не може да бъдат предотвратени посредством ограничения за сигурност. Министърът на превоза в Саар съобщи пред публицистичната мрежа в Германия:

„ Такъв акт не разкрива бездна в сигурността, а бездна в човечеството “. Мъж от Еритрея бутна осемгодишно момче пред идващия трен на гарата във Франкфурт на Майн. В резултат детето почина. Минувачи заловиха причинителя и го предадоха на полицията.

Това е вторият по рода си гибелен акт на железопътна линия единствено за 10 дни. Органите за сигурност и политиците към този момент разискват последствията. Продължава следствието на претекстовете за действието.

40-годишният обвинен ще бъде изправен пред съда във Франкфурт на Майн в границите на деня. Засега той не е коментирал случая, разясни представител на проверяващите органи
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР