Цял град на бунт след убийство на бизнесменКацаров почина в

...
Цял град на бунт след убийство на бизнесменКацаров почина в
Коментари Харесай

Петричани: Искаме справедливост за Самуил!

Цял град на протест след ликвидиране на предприемач
Кацаров умря в болница седмица след свиреп побой от дрогирани младежи

Никой не оказал помощ на жертвата

Жителите на Петрич се подвигнаха на протест след убийството на предприемача Самуил Кацаров.

44-годишният мъж умря седмица, откакто по време на абитуриентските балове - на 23 май, беше грубо пребит от двама мъже в непрекъснато заведение в града. Според очевидци, побойниците - 24-годишният Павел Тасков и Кристиян Кожовски на 27 година били пияни и дрогирани, когато нападнали Самуил. Те го ритали, до момента в който изгубил схващане.

По информация на „ Труд”, един от мъжете го блъснал с бутилка и когато паднал, двамата скачали върху главата му. Раненият беше откаран в болница в Петрич, а по-късно превозен в клиника в София с черепно-мозъчна контузия, само че лекарите не съумяха да спасят живота му.

„ Видях по какъв начин мъжът лежи, целият в кръв, а трима се бореха за живота му. Беше си глътнал езика. Единият от хората, които се мъчеха да му оказват помощ, дори плачеше”, напомни си очевидец, който дошъл на мястото минути след зверството.

„ Ако хората към него се бяха опълчили, в този момент Самуил щеше да е жив. Сигурно е имало такива, които са гледали и не са помогнали. Казват, че наоколо стоели таксита и наблюдаващи водачи и никой не си е мръднал пръста да избави живота на почтен човек, който двама наркомани пребиват на улицата”, възмущаваше се жена от Петрич.

Братът на Самуил през сълзи сподели, че не желае персонална разпра с причинителите, а справделива присъда за тях.

Загиналият Кацаров е притежател на оранжерия и на най-големия цветарски магазин „ Орхидея” в града. Всички естествени хора в Петрич го познавали и обичали.

„ Това беше Самуил - работа, усмивка, хубост, възторг! И беше погубен! Убит от наркоманите, от нашето безмълвие и толерантност към това, което се случва в нашия град! Нека спрем да мълчим!”, приканиха в обществените мрежи поданици на града, които към този момент два дни след вестта за гибелта му провеждат бдения в памет на своя съгражданин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР