Цял блок в Бургас остана без покрив след некачествено саниране!

...
Цял блок в Бургас остана без покрив след некачествено саниране!
Коментари Харесай

Бургазлии проплакаха: Ето какво се случи с този блок след санирането

Цял блок в Бургас остана без покрив след некачествено саниране! Когато вали, в домовете на десетки фамилии капе, гният им тапетите, даже... падат полилей. Как се е стигнало до тук?

Живеещите в блок №9 в бургаският квартал „ Изгрев” се оплакват, че техният блок към момента не е саниран. Санирането на блока им е почнало в края на месец септември. Фирмата, ангажирана за ремонта, е пристигнала и почнала да разпокрива изолацията с желанието да го ремонтира. Според хората, които живеят в блока обаче, покривът не е завършен, тече на всички места. Пострадали са освен горните етажи, само че и по-долните. Само два от осемте входа сега са обградени от скеле.

„ Живея на третия етаж. Тече при всеки дъжд. Обещаха ни, че ще работят по празниците, само че никой не пристигна. Нито един от входовете не е готов”, сподели един от живеещите в блок №9.

Посещение създали и представители от Министерството на районното развиване и благоустройството. Те дали обещание да подхващат ограничения. Строителите обаче ги няма, а хората не имат вяра, че някой ще им помогне.

„ Наясно сме с казуса, който имаме в този блок, и с неколкократните наводнявания на последните етажи. Направили сме протоколи за вреди. Съгласно контракта, строителят има уговорката да в профил вредите за негова сметка, за което ние ще следим. Хората ще бъдат обезщетени с ремонт на жилищата, според от това какви са щетите”, даде обещание инж. Веселина Цекова, представител на общината.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР