Цветята ни дават огромна сетивна наслада чрез своята приятна естетика,

...
Цветята ни дават огромна сетивна наслада чрез своята приятна естетика,
Коментари Харесай

Красиви цветя, които може да сложите в чиниите

Цветята ни дават голяма сетивна приятност посредством своята приятна хармония, привлекателен мирис, лечебна мощ, свойства на красиви украшения и други.

Точно като плодовете, билките и зеленчуците, цветята също са годни за консумация. Ето всичко, което би трябвало да знаете за ядливите цветя, изгодите и метода им на поднасяне към салати и ароматни ястия.

Роза

 Красиви цветя, които може да сложите в чиниите Снимка: Yordanka Kovacheva

Розата е измежду най-популярните и необятно употребявани цветя от всички. Има сладостен плодов усет, само че знаете ли, че розовият чай може да ви помогне да се отървете от някой различен спомагателен кг, който ви мъчи от дълго време. Розова вода с канела и мед може да се пие като чай за понижаване на тежестта. Добавянето на потопени в мед или сушени розови листенца с ядки във вашата салата ще ви обезпечи признанието за най-хубава салата, която сте приготвяли. Тя не просто радва очите ви, само че ви дава успокояващо и здравословно кулинарно преживяване.

Жасмин

 Красиви цветя, които може да сложите в чиниите

Жасминов чай, жасминов парфюм и какво ли още не. На хинди е прочут като могра. Има непрекъсната алтернатива дали жасминът е по-вкусен или мирише по-добре. Нежните сладки и мощно ухаещият листенца го вършат една от обичаните съставки на готвачите в кухнята. Жасмин може да се добави към вашите бисквитки, сладкиши, салата и чай. Жасминовият ориз е известен азиатски артикул по целия свят. Научно известно, че понижава кръвното налягане, отпуска нервите, усъвършенства настроението, за което е известно, че управлява безсънието и ускорява имунната система. Мощният антиоксидант в жасмина работи и като катализатор за битка със стареенето.

Хибискус

 Красиви цветя, които може да сложите в чиниите

Хибискусът е зимна суперхрана. По отношение на усета хибискусът има неповторим цитрусов и горчив усет. В Андхра Прадеш локалните прибавят хибискус в къри от леща, с цел да подготвят известно ядене, наречено Gongura pachadi. Изсушен хибискус може да се добави към вашите сладкиши, чай, чътни и други С високо наличие на витамин С, фибри и минерали, цветята на хибискус са потребни за намаляване, красива кожа и коса. Хибискус и кокосово масло или вода от хибискус с шампоан също омекотяват косата ви.

Цвете амарант

 Красиви цветя, които може да сложите в чиниите

Синоним на кухнята на Кашмир, цветето амарант се квалифицира като суперхрана. Червеното кадифено и вълнено цвете прави червен огнен прахуляк, употребен като известна съставна част в локалните ястия от Кашмир и Хималай. То е без глутен. Може да добавите цветя от амарант към къри, супи и салати. Той е богат на фибри, витамин К, минерали и антиоксидант. Известно е, че съставката за хубост оставя кожата ви еластична и млада, когато се нанася върху лицето или се употребява като чорба.

Харесайте си още някое екзотично ядене, в което може да добавите красиви цветове на тези ядливи цветя:

- пиле къри;

- рибно къри;

- индийски десерти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР