Цветовете на червения, белия и синия флаг са били изрисувани

...
Цветовете на червения, белия и синия флаг са били изрисувани
Коментари Харесай

Изрисуваха руското знаме на Малката русалка в Дания

Цветовете на аления, белия и синия байрак са били изрисувани през нощта върху скалата, на която се намира статуята на героинята от приказката на Ханс Кристиан Андерсен .

От полицията оповестиха, че са посетили мястото и са записали случай на вандализъм и че се пробват да открият следи в региона. Започнало е следствие на действието, което се преглежда като поддръжка за Москва във войната в Украйна, написа " Гардиън ".
 

— Reuters (@Reuters)
" Малката нимфа " , въодушевена от героинята в синонимната приказка на писателя Ханс Кристиан Андерсен, е 175-килограмова скулптура, дело на скулптора Едвард Ериксен.
 Малката нимфа БГНЕС
Статуята се намира в относително уединеното пристанище Лангелини в Копенхаген и е била неведнъж обект на вандализъм. Главата ѝ е открадната през 1964 година, а ръката на русалката е отрязана през 1984 година През 1998 година вандали още веднъж отстраняват главата ѝ, само че по-късно тя е върната, а през 2003 година статуята е взривена. Русалката също по този начин е била неведнъж маркирана и изрисувана, като за последно това се случва през 2020 година със загадъчния надпис " расистка риба ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР