Цветовете казват много повече от това, което можем да си

...
Цветовете казват много повече от това, което можем да си
Коментари Харесай

Как ни влияят цветовете, докато пазаруваме

Цветовете споделят доста повече от това, което можем да си представим. Има цялостен дял от логиката на психиката, занимаващ се с цветовете и тяхното влияние върху човешкото държание. Известен е като " логика на психиката на цвета " и има за цел да проучва по какъв начин възприемаме цветовете и по какъв начин те въздействат на настроението и дейностите ни.

 Тайният език на цветовете
Тайният език на цветовете

9-те цвята, които разказват личността

Цветовете предизвикат наслада или горест, трансформират усещанията ни и въздействат на нашите решения, даже и при извършване на покупки. Цветът и образният образ са два от най-ефективните фактори на маркетинга и изкуството на увещание, както показват и от Hola. Те са ориентирани към провокиране на избран подтик в потребителя по време на процеса на закупуване.

Червено

Спортни коли, хранителни артикули и енергийни питиета - доста от тях неслучайно са в алено. Според разнообразни изследвания, аленият цвят кара адреналинът да се усилва, сърцето да бие по-силно, кръвното налягане да се повишава; дишаме по-бързо и даже имаме повече вкус.

 Снимка 368125

Както можем да съдим и по американската напитка Coca-Cola, тази тоналност излъчва сила, провокира мощни страсти и е синоним на благополучие. В допълнение, аленото основава чувство за необходимост, тъй че пигментът най-често се употребява за постери, които популяризират продажби, предложения и ликвидации.

Синьо

Синьото нормално е един от обичаните тоналности на хората. Въпреки че е " леден " цвят, той придава убеденост, сигурност, успокоение и непорочност.

Синьото също по този начин усилва продуктивността и, затова, е най-използван в офиси, компании, банки и институции. Синият цвят се свързва и с мъжествеността и хигиената.

 Снимка 345494

При храната синьото се употребява за опаковките на вода или замразени артикули , само че не се предлага за доста артикули, изключително хранителни, защото не е доста прелъстителен за потребителя.

Бяло

Белият цвят е синоним на непорочност и непорочност, както и мир и добродетел. На равнището на консумация и маркетинг, той се свързва с грациозност и лекост на потребление. Най-добре белият цвят се котира във вселената на техниката и технологиите , като се е трансформирал и в звезда измежду колите по света.

Зелено

 Снимка 369260

Зеленото основава асоциация за природа, здраве и успокоение. Това е тоналността, която се употребява в органични и здравословни артикули, билколечение и така нататък Освен това зеленото се свързва с благосъстояние и се употребява необятно за основаване на удобна и спокойна атмосфера за потребителя в магазините.

Розово

Розата е знак на наслада, тактичност, романтизъм и женственост. Често се среща в козметиката и младежките дрехи за девойки. Също по този начин е доста известен цвят и в продуктите, свързани с любовта и другарството. Подобно на жълтото, розовото генерира оптимизъм.

Черно

 Снимка 354501

Черното е синоним на грациозност, мощност и разкош. В облеклото то е знак на изисканост и класа. Освен че черният цвят е известен в електрониката , той се употребява необятно в питателните артикули - като симптом за разкош и деликатесен усет .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР