Цветелина Пенкова представи своя законодателна инициатива в Европейския парламент, свързана

...
Цветелина Пенкова представи своя законодателна инициатива в Европейския парламент, свързана
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Столична община трябва да мотивира младите хора да останат тук, вместо да емигрират

Цветелина Пенкова показа своя законодателна самодейност в Европейския парламент, обвързвана със стартъп промишлеността – опцията посредством обезпечаване на регулаторна рамка новаторските инициативи на тези предприемчиви младежи да получат облекчение при старта и регистрацията на бизнеса си

Как да бъде обезпечен по-добър живот за младежите, с цел да останат в България – този въпрос бе подложен във фокуса на полемиката “Открито с Ваня и Цвети. София за младите ”, която се организира напълно алегорично навън, в градската среда пред Народния спектакъл „ Иван Вазов “ в столицата.

Основните участници бяха претендентът за кмет на София Ваня Григорова и евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова, които показаха своята визия и хрумвания пред младежи в една полемика отвън политическите клишета. В събитието се включиха ръководителят на Българска социалистическа партия –София Иван Таков, претенденти за районни кметове и общински съветници от МК “БСП за България ”, както и представители на младежкото обединяване в Българска социалистическа партия – София, уредници на проявата дружно с депутата в Европейския парламент Цветелина Пенкова.

“Времето продължава да е слънчево, само че вятърът на смяната задуха напълно отчетливо. Затова аз съм сигурен, че след две седмици това ще го забележим и в деня на вота ”, сподели ръководителят на Българска социалистическа партия – София Иван Таков, който е и претендент за общински консултант, във встъпителните си думи и изрази безапелационното си мнение, че „ София е тежък дебитор на младежите през последните 33 години “.

Той и претендентът за кмет Ваня Григорова подчертаха, че София би трябвало да се трансформира в приветливо място с добре поддържана градска среда и да се основат такива условия, които да стимулират младежите да останат тук, вместо да предпочетат емиграцията.

Те обявиха, че за задачата е належащо да се употребяват благосъстоянията и ресурсите, с които столицата разполага – като близостта на Витоша и опцията да имаш планински ски курорт на 20 минути разстояние от центъра на столицата или като 25-те минерални извора, от които се употребява единствено един – този в Банкя. Трябва да се обезпечат условия за всеобщ спорт, освен за професионален, а за всички столичани.

Иван Таков акцентира, че Столична община е отделила за всеобщ спорт едвам 1,5 млн. лева или 0,02% от бюджета на София, а в това време е дала 12 млн. лева за построяването на арт пространството „ Топлоцентрала “. 

„ Необходима е смяна и в жилищната политика – посредством опцията да се употребяват повече общински жилища, с цел да бъдат привлечени и стимулирани да останат в София медицински фрагменти, служащи в превоза, младите учени и академични експерти, каквито липсват сега “, акцентира Ваня Григорова. Иван Таков направи равносметка, че от 120 хиляди през 1989 година сега са останали единствено 6 хиляди общински жилища.

Друга извънредно значима политика е обезпечаването на място в детските градини за всяко дете. „ Необходимо е да се ревизира и материалната база на учебните заведения, като се изравнят изискванията и се увеличи равнището в кварталните, с цел да не се позволява битка единствено за шепа елитни учебни заведения, както е сега. Най-доброто учебно заведение би трябвало да е най-близкото учебно заведение “, акцентира Иван Таков.

„ Този двоен стандарт, това приоритизиране на част от жителите е нещо, което за нас е извънредно недопустимо, то илюстрира неравенството сред едни и други групи, сред елита и останалите, “ акцентира Ваня Григорова и съобщи: „ Е, ние сме тези, които желаеме да създадем по този начин, че гласът на нечутите да бъде чут. “

Тя направи равносметка, че всъщност всички оферират леви политики и дават за образец такива – като ръководството на „ алена “ Виена, само че в това време пречат по всевъзможен метод тези леви политики да се ползват в София. Трябва да спрем приключването на пари, акцентира Ваня Григорова, визирайки практиката на узаконена корупция посредством раздаването на концесии.

„ Време е да кажем „ край “ на тази грабителска политика, на това раздържавяване – както в столицата, по този начин и в цялата страна. Но в случай че кажем ясно „ хайде, стига толкоз! “ в София, това ще даде началото на смяната и в България, “ безапелационна бе тя. „ Очевидно е, че тези хора подменят дневния ред на обществото. Ние сме крепко стъпили на земята. И е извънредно време здравият разсъдък да надделее, “ прикани Ваня Григорова.

Изключително забавна вероятност към тематиката за младежите даде евродепутатът Цветелина Пенкова, която показа своя законодателна самодейност в Европейския парламент, обвързвана със стартъп промишлеността  –  опцията посредством обезпечаване на регулаторна рамка новаторските инициативи на тези предприемчиви младежи да получат облекчение при старта и регистрацията на бизнеса си, както и да им бъдат обезпечени облекчени условия за развиването му. В същото време това ще даде опция на младежите да се осъществят в Европейски Съюз, а продуктът им да остане в България. Крайният резултат – уседналост и по-голяма претовареност на младежите у нас.

Пенкова се причисли към казаното и от Ваня Григорова, че по формулировка младежите желаят леви политики, само че в България ги търсят другаде: „ Интересно е да слушаме по какъв начин нашите съперници дават образци с неща, реализирани от леви политици и които са основани на леви политики със мощно обществен детайл. “ Ние постоянно забравяме, че младежите в България са леви, само че намират олицетворението на това, което търсят, в други партии, което е един сериозен спор “, съобщи Цветелина Пенкова.

„ От една страна, те желаят лява политика, само че по една или друга причина ориентацията им не може да бъде закрепена в вярната посока. Именно по тази причина е значимо да приказваме по тези тематики. Защото лявото, с изключение на всичко друго, е ориентирано към напредък, то е ориентирано към нововъведения, към новите неща, които ще движат стопанската система отсега нататък “, изтъкна Цветелина Пенкова.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР