Цветанка Андреева, политолог, фейсбукЗлощастното лутане на Кирил Петков в дебрите

...
Цветанка Андреева, политолог, фейсбукЗлощастното лутане на Кирил Петков в дебрите
Коментари Харесай

В полето на политическата безизходица Петков заложи експлозив. Кои ще са жертвите на неговия езиков тероризъм предстои да видим

Цветанка Андреева, политолог, фейсбук

Злощастното блуждаене на Кирил Петков в дебрите на политическата семиотика.

Свидетели сме по какъв начин една фраза на Кирил Петков взриви действителността: „ Ще ви дам кодовете “.

В полето на политическата невъзможност Петков заложи експлозив. Кои ще са жертвите на неговия езиков тероризъм следва да забележим.

От тук насетне казусът към този момент не е какво е имал поради създателят, а че го е споделил. Проблемът е, че посредством политическия си език Кирил Петков обществено лъже – от време на време умишлено, от време на време тъй като не може да се управлява. Но неговите неистини се трансформират в политическа действителност. Гражданство, меморандум или кодове – езиковите неистини на Петков се трансфораха в „ закононарушения “.

Не за първи път Кирил Петков е рисков с неговата приложимост на езика. Този път той внуши, че изборния развой е изопачен. И колкото и спешно в този момент представителите от Политическа партия да го оправдават, то подозрението е посято!

Аз съм сигурна, че Петков не е имал поради непосредствено предоставяне на опция на Българска социалистическа партия да получи достъп за операция на вота, само че съм сигурна че е изрекъл тази фраза. Тя към този момент разрушава доверие, партньорство и правда.

Фразата е напълно в негов жанр. Стил, при който езикът ти е зложелател. Това е към този момент сериозен проблем за Петков, тъй като в политиката езикът е всичко – инструмент, действителност и разказ. Каквато действителност очертаеш посредством езика си, в такова поле от проблеми се поставяш.

Това, че при Петков има недостиг в политическия език не един път се е превръщало в проблем, освен негов, само че и на властта, на политиката въобще.

Една непозволена приложимост на езика може да радикализира и нажежи ситуацията до краен лимит. Така е в политиката – думите вършат войни или реализират мир.

Политическия дискурс на Петков е трагичен. Много комичен на моменти, само че и рисков в този момент, тъй като подложи на подозрение минали и бъдещи избори. Даде храна за голям брой тайни тези, в това число и такива свързани с него самия и Политическа партия.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР