Цветана Пиронкова се класира на 1/8-финалите на турнира на в

...
Цветана Пиронкова се класира на 1/8-финалите на турнира на в
Коментари Харесай

Късметлийката Пиронкова разби румънка и вече е в третия кръг в Ийстбърн

Цветана Пиронкова се класира на 1/8-финалите на шампионата на в Ийстбърн (Англия). Това стана, откакто в мач от втория кръг на шампионата първата ни ракета победи безапелационно с 6:0, 6:4 против румънката Моника Никулеску.
Така с голям шанс Пиронкова заслужи 55 точки за международната класация и 9 850 $ от наградния фонд, възлизащ на 819 хиляди $.

Българката потегли в конкуренцията от квалификациите. На финала на пресявките тя загуби и отпадна. Заради отхвърли на Петра Квитова обаче пловдивчанката бе изтеглена като „ щастлива губеща " и откри място в главната скица. На всичкото от горната страна като заместничка на поставената чехкиня Пиронкова почиваше в първия кръг и стартира непосредствено от втория, където в този момент се разправи с 51-вата в света Никулеску.

В идващия кръг Пиронкова, която сега е едвам на 149-о място в ранглистата, ще срещне международната №2 Симона Халеп, също от Румъния. Тя срещна непредвидени компликации против китайката Дуан Ин Ин и победи в 3 сета - 6:3, 3:6, 6:2.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР