Цветан Соколов и неговият Лубе Чивитанова спечелиха българското дерби срещу

...
Цветан Соколов и неговият Лубе Чивитанова спечелиха българското дерби срещу
Коментари Харесай

Точка 3000 за Соколов при победата в българското дерби в Италия

Цветан Соколов и неговият " Лубе Чивитанова " завоюваха българското дерби против Матей Казийски и " Верона " от 16-ия кръг на италианското волейболно състезание. Вицешампионите са постановиха след петгеймова драма с 3:2 (23:25, 26:24, 23:25, 25:19, 15:12) и усилиха победната си серия на 7 триумфа във всички шампионати.

Диагоналът на националния тим осъществя своята точка 3000 в елита на италианското състезание, откакто в петте елементи съумя да запише 24 пункта, което го направи и най-резултатен за спечелилите.

Снимка: legavolley.it

В първия гейм домакините имаха преимущество през по-голямата част, само че мощни изяви на Стефан Бойер помогнаха на " Верона " да завоюва след 25:23. Във втората част " Лубе " излезе по-мотивиран и съумя да поведе с 8:2 точки. Възпитаниците на Фердинандо де Джорджи резервираха задатъка си и в средата на гейма, само че добра игра на Матей Казийски изравни резултата до 24:24. В последна сметка обаче Соколов и компания съумяха да запишат гейма на личната си сметка.

Третата част започва мощно за домакините, които поддържаха задатък от 3 точки преди френският национал Стефан Бойер да обърне развоя на събитията и със мощна игра да помогне за спечелването на втория гейм в интерес на " Верона ". Дойде ред на четвъртата част, в която гостите започнаха по-убедително и натрупаха задатък, само че Йоанди Леал извади своя тим от сложната обстановка в средата на гейма и " Лубе " още веднъж изравни резултата след 25:19.

Снимка: legavolley.it

В тайбрека домакините стартираха с по-голяма централизация и поддържаха от самото начало задатъка си от 3 точки, с което записаха своя 14-и триумф в италианския хайлайф.

С успеха си " Лубе " се приближи на точка от втория " Перуджа ", до момента в който " Верона " резервира седмата си позиция с 23 пункта.

Матей Казийски още веднъж бе в основата на положителната игра на " Верона ", осъществя 22 точки и доближи кота 3 800 в италианския хайлайф.

В идващия кръг " Лубе " среща първенеца " Перуджа " в мач, която можете да наблюдавате по RING и онлайн на VOYO на 12 януари от 19:00 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР