Цветан Соколов говори пред медиите на откритата тренировка на националния

...
Цветан Соколов говори пред медиите на откритата тренировка на националния
Коментари Харесай

Цецо Соколов: Ще се борим до последно на олимпийската квалификация

Цветан Соколов приказва пред медиите на откритата подготовка на националния тим в зала " Христо Ботев ". Капитанът призна, че олимпийската подготовка в Китай може да е последният му шампионат за България.

" Не може след подобен домашен шампионат, който изиграхме, настроението да е приповдигнато - сподели капитанът Цветан Соколов. - Не се усещаме добре душевен, тъй като не постигнахме задачите, които ние самите бяхме сложили. В момента това е минало и би трябвало да гледаме в бъдещето. Трябва да работим и да се представим по по-добър метод. Имаме малко време да оправим неща, които ни пречиха да играем, както можем. Имаме потребност от усъвършенстване и във волейболна, и в психическа конфигурация. "

" Всички споделят, че да се класираш на олимпиада, е доста по-трудно, в сравнение с да я спечелиш. Отиваме в Китай да играем. Отиваме да сбъднем наша фантазия - олимпиадата. С новия правилник през идващите години ще е по-трудно. Ще се борим като за последно. Надявам се, че ще изненадаме всичко. В началото казвахме, че на европейското би трябвало да играем полуфинал, а стигнахме единствено до осминафинал. Сега отиваме да играем играта си. Без напрежение! Това е като мини международно. Ние сме новобранци, само че това може да се окаже плюс за нас. Никой не чака грандиозно показване. Моята персонална цел е да изненадаме всички. Показвали сме го, че можем. Напълно допустимо е това да е последното ми присъединяване с националната фланелка. В момента мисля върху това, което ни чака. Интересува ме какво ще се случи в идващите 20 дни, а не по-късно. Разбира се, мислил съм върху този вид и е доста евентуален. За мен беше голямо наслаждение да играя пред българската аудитория. Във Варна тя ме подтиква, а не ме стресира. Да играеш пред цялостна зала вкъщи, е нещо необикновено. Чувството е прелестно. Аз се нервирам, че не зарадвахме хората, които ни поддържаха. "
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР