Цвета Таскова, 29-годишната шофьорка на реното, обвинена за тежката автобусна

...
Цвета Таскова, 29-годишната шофьорка на реното, обвинена за тежката автобусна
Коментари Харесай

Цвета, обвинена за ада на "Тракия", помагала на ранените

Цвета Таскова, 29-годишната шофьорка на реното, упрекната за тежката автобусна злополука на автомагистрала " Тракия ", е пособия на потърпевшите пасажери до идването на колите за спешна помощ. Това изясни юристът й Георги Динев, който описа нейната версия за кървавия случай.

При него в петък, 13-ти, починаха шест души, а десетки бяха ранени. Шофьорката бе упрекната, че е провокирала прикосновение на автомобила си с рейса, което е станало причина за кървавата драма. Вчера тя бе оставена за непрекъснато в ареста.

Самата Цвета разказала, че във съдбовния миг почнала да изпреварва рейса със скорост 110 км/ч.

" В началото на маневрата е усетила някаква неустановеност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво.  Опитала се е да го овладее, да го върне вдясно, само че не е съумяла. Тогава прави непряк удар с нейната дясна част в лявата част на рейса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първичния потрес, сега усещанията й са по-скоро общи, в сравнение с детайлни ", сподели юрист Динев пред Нова тв.

" В резултат на това прикосновение с рейса, от този миг тя губи надзор върху ръководството, съгласно нея водачът на рейса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двете транспортни средства се закачат и дружно двата автомобила се насочват към канавката ", описа още юристът.

Той добави, че Таскова е била съответна след удара, обадила се е на 112, пособия е на потърпевшите, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на потърпевшите до идването на колите за спешна помощ.

" Има 10 години стаж като водач. За тези 10 години има едно само наказване. Преди две години е единственото й нарушаване с 0,9 промила алкохол ", сподели още юрист Динев.

Той изясни, че родителите на Цвета са доста обезпокоени и комплицирани.

" Те са положително семейство, татко ѝ е един от най-изтъкнатите летци у нас, а майка ѝ работи в института, който образова медицински сестри в Плевен. Самата Цвета има висше обучение и е възпитана и умна ", сподели бранителят.

През зимния сезон тя работела в Пампорово. След привършване на сезона, се е прибирала в дома си в Плевен.

" Родителите й са извънредно обезпокоени и комплицирани. Още по-объркани излязоха от залата. По адрес на тяхната щерка се споделиха доста неистини, което доста ги тормози. Най-голямата, която споделиха в залата, е, че Цвета не съжалява за жертвите на злополуката, което не е правилно ", сподели юристът.

Втората неистина била, че тя ще се укрие от правораздаването.

" Родителите бяха потресени от тези изказвания. Изключително положително семейство, доста интелигентни хора. Много тежко изживяват нещастието. Цвети от първия миг спомага какво е станало и кой е отговорен за ПТП-то. Ако има тя виновност, ще си поеме следствията. Няма да се укрие. Тя просто не е нарушител, а естествен средностатистически жител, който е взел участие в произшествие ", изясни още Динев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР